Філії Суспільного покажуть проєкт «Дитячі портрети»

Філії Суспільного покажуть проєкт «Дитячі портрети»

14:06,
17 Серпня 2021
1386

Філії Суспільного покажуть проєкт «Дитячі портрети»

14:06,
17 Серпня 2021
1386
Філії Суспільного покажуть проєкт «Дитячі портрети»
Філії Суспільного покажуть проєкт «Дитячі портрети»
Восьмисерійний проєкт реалізований Європейською спілкою мовників, одна із серій вироблена командою «UA: Черкаси».

Із 16 серпня о 13:50 у будні та о 9:10 у вихідні в ефірі регіональних телеканалів Суспільного виходитиме проєкт «Дитячі портрети». Це цикл відеорозповідей про дітей із різних країн.

Восьмисерійний проєкт реалізований Європейською спілкою мовників — European Broadcasting Union, над ним працювали команди суспільних мовників у різних країнах світу. Одна з серій вироблена  командою «UA: Черкаси», повідомила пресслужба Суспільного.

Креативна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Катерина Жуліна розповіла, що регіональна команда шукала цікаві історії дітей у всіх куточках країни.

За її словами, мета проєкту «Дитячі портрети» полягає в тому, щоб діти віком від 7 до 10 років з усієї Європи та інших куточків світу представляли своє життя, свої сім’ї, свої повсякденні справи та улюблену їжу.

«Команда Черкас знайшла особливу історію з дитячою мрією, але недитячим голосом», додала Катерина Жуліна.

Десятирічну дівчинку Марію Самовол, яка стала героїнею проєкту з України, називають «гельмязівським соловейком» за унікальний голос. Вона з чотирьох років співає у фольклорно–обрядовому колективі «Калина» разом із дорослими та збирає автентичні пісні, у музичній школі опановує гру на бандурі й фортепіано.

Марія розповіла знімальній групі Суспільного Черкас про захоплення українською піснею, свою родину, домашніх улюбленців та щоденні клопоти і заняття. На локації зйомок працювали продюсерка Черкаської філії Олена Баніна, головний режисер філії Олег Клименко, телеоператор Федір Коцаба. Над монтажем працював дизайнер графічних робіт Микола Волощук. Від центральної дирекції Суспільного до роботи долучались оператор Євген Шевченко та режисер монтажу Євген Цимбал.

Знімальній групі також вдалося відзняти виступ Марії Самовол на одній сцені з Черкаським державним академічним заслуженим українським народним хором. Ця сцена стала фінальною і саме з нею пов’язана розповідь дівчинки про свою мрію — стати народною артисткою, щоб прославляти українську пісню. 

«Це був концерт хору з обдарованими дітьми Черкащини і напередодні Марійка разом з мамою щодня сідали у рейсовий автобус і близько двох годин їхали до Черкас на репетицію, — згадує Олена Баніна. — Щодо відтворення поїздок було найбільше переживань, бо ми не знали, чи погодиться і чи дозволить знімати водій рейсового автобуса і як на це реагуватимуть пасажири. Але все вдалося. Радію, що історію обдарованої дівчинки з українського села зможуть побачити в різних країнах. Абсолютно впевнена, що вона нікого не залишить байдужим».

Катерина Жуліна додала, що Суспільний мовник і надалі продовжуватиме таку міжнародну співпрацю.

«Подібні проєкти для регіонального суспільного мовлення — це можливість заявити про себе, рости професійно, стати частиною європейської телевізійної спільноти», — розповіла вона.

Нагадаємо, у квітні  2021 року Суспільне мовлення оголосило п’ять переможців мистецького конкурсу на виробництво контенту для дітей і підлітків, проте один із проєктів не вдасться запустити у виробництво у 2021 році. Їх вироблять для цифрових платформ Суспільного. 

Фото: сайт corp.suspilne.media

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду