Для філій Суспільного на аутсорсі вироблятимуть 11 проєктів розслідувань

Для філій Суспільного на аутсорсі вироблятимуть 11 проєктів розслідувань

14:36,
1 Лютого 2021
2156

Для філій Суспільного на аутсорсі вироблятимуть 11 проєктів розслідувань

14:36,
1 Лютого 2021
2156
Для філій Суспільного на аутсорсі вироблятимуть 11 проєктів розслідувань
Для філій Суспільного на аутсорсі вироблятимуть 11 проєктів розслідувань
Шість із них готові до реалізації, ще п'ять проєктів команда Суспільного відібрала у довгий список.

Першого лютого у Національній суспільній телерадіокомпанії України оголосили переможців конкурсу творчих проєктів «Створюй із Суспільним. Розслідування». Для виробництва і трансляції на регіональних телеканалах філій Суспільного у 2021 році відібрано 11 із 18 проєктів розслідувань.

Про це повідомила пресслужба НСТУ на корпоративному сайті.

«Шість із них успішно пройшли фінальний етап відбору — захист перед комісією з центрального офісу мовника — і готові до реалізації. Ще 5 проєктів команда Суспільного відібрала у довгий список. Для їх виробництва мовник залучатиме додаткове фінансування, в тому числі й донорську підтримку», – зазначили на Суспільному.

Пріоритетними напрямами для проєктів «Створюй із Суспільним. Розслідування» були такі 7 тем: медицина, освіта, бюджети, цифрова безпека громадян, корупційні зв’язки місцевих посадовців і чиновників, захист основоположних прав та свобод громадян, екологічна безпека.

Ідеї-переможці конкурсу «Створюй із Суспільним. Розслідування», готові до реалізації:

  1. «Лакмус» — «UA: Черкаси»
  2. «Червона лінія»  — «UA: Волинь»
  3. «Четверта влада» — «UA: Миколаїв»
  4. «Під прицілом» — «UA: Суми»
  5. «#інсайд» — «UA: Львів»
  6. «Четверта влада» — «UA: Рівне»

Ідеї проєктів, відібрані на конкурсі «Створюй із Суспільним. Розслідування», що будуть реалізовані за додаткового фінансування (довгий список):

  1. «Володарі надр» — «UA: Кропивницький»
  2. «Запорізький центр розслідувань» — «UA: Запоріжжя»
  3. «Як уникають покарання за злочини» — «UA: Одеса»
  4. «ПравдаЄ» — «UA: Закарпаття»
  5. «(Не)Доступність» — «UA: Поділля»

До складу комісії, що приймала захист проєктів у центральному офісі Суспільного, увійшли: генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрєй, виконавча продюсерка регіонального мовлення Марія Заіченко, шефредакторка ТО розслідувань Інна Білецька, продюсер ТО розслідувань Дмитро Бондар і шефредакторка відділу координації соціальних мереж та створення цифрового контенту Маргарита Єрмак

Редакційний супервайзинг проєктів здійснюватимуть журналісти-розслідувачі Суспільного Інна Білецька та Дмитро Бондар

«Відбір був надзвичайно конкурентним, обирати було важко, і це був вибір між сильними й дуже сильними проєктами, я щиро вітаю продюсерів філій Суспільного й усю регіональну аудиторію Суспільного з результатами конкурсу. Ми чекатимемо на повернення усіх без винятку команд, які не перемогли цьогоріч, на відбір наступного року», — зазначила Інна Білецька.

«Створюй із Суспільним» — це програма співпраці із Суспільним мовником для продакшенів на умовах аутсорсу, відкритий відбір творчих проєктів для трансляції на регіональних телеканалах UA: Суспільне мовлення. 1 грудня 2020 року вперше було оголошено відбір проєктів журналістських розслідувань.

Нагадаємо, з 1 по 21 грудня 2020 року тривав прийом заявок на відбір проєктів журналістських розслідувань у регіонах «Створюй із Суспільним. Розслідування» для трансляції на регіональних телеканалах Суспільного мовлення.

У регіональних філіях Суспільного пройшли пітчинги 18 проєктів розслідувань.  

Додамо, у Центральній дирекції Суспільного у червні 2019 року створили творче об’єднання «Журналістських розслідувань», яке очолила Інна Білецька.

За цей час вони зняли три фільми-розслідування. Першим був фільм-розслідування про трагедію зі зруйнованим будинком на Львівщині «Дрогобич 101/1», який потрапив до десяти найкращих робіт цьогорічного Національного конкурсу журналістських розслідувань та спеціальних репортажів.

Другою стала стрічка про приголомшливі реалії української психіатричної системи «Сто років ізоляції».

Фільм «Помилка 83» — третє розслідування власного виробництва журналістів Суспільного.

У грудні 2020 року вийшов фільм-розслідування «Канабіс. Особливо небезпечний» про медичний канабіс в Україні. 

Ілюстрація: пресслужби НСТУ

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду