Філії Суспільного на День Незалежності покажуть тематичні спецпроєкти

Філії Суспільного на День Незалежності покажуть тематичні спецпроєкти

16:43,
20 Серпня 2020
1954

Філії Суспільного на День Незалежності покажуть тематичні спецпроєкти

16:43,
20 Серпня 2020
1954
Філії Суспільного на День Незалежності покажуть тематичні спецпроєкти
Філії Суспільного на День Незалежності покажуть тематичні спецпроєкти
До 29-ї річниці незалежності України філії Суспільного мовлення підготували серії відеоісторій, прем’єра яких відбудеться 24 серпня в прямому ефірі ранкового міжрегіонального шоу «Ранок на Суспільному».

Про це повідомила пресслужба Суспільного.

Команда «UA: Поділля» підготувала серію відео «Некревні» — про іноземців, котрі приїхали жити до України.

Шість роликів проєкту, один із яких підготувала команда «UA: Тернопіль», крім ранкового шоу, покажуть також в ефірі й на фейсбук-сторінці «UA: Поділля».

За словами продюсерки «UA: Поділля» Любові Тімкової, «Некревні» — історії про іноземців, котрі поріднилися з Україною. Вони свідомо переїхали сюди після проголошення незалежності й стали частиною соціуму — із його перемогами, сподіваннями та проблемами. Тут вони працюють, виховують дітей, переймають традиційний уклад життя українців. Це історії про людей, які знають, як непросто дається вибір. Знають цінність демократичних свобод.

Команда «UA: Дніпра» підготувала проєкт «Ми перейшли». Це шістнадцять коротких історій про людей, які перейшли з російської на українську.

«Побутує міф, що на українську переходить переважно молодь, адже їй простіше через українськомовну освіту. Утім, більшість учасників проєкту "Ми перейшли" — люди, які почали говорити українською в зрілому віці. Вони коротко пояснюють, що їх підштовхнуло до такого кроку й наскільки це було складно», — прокоментувала авторка проєкту т. в. о. продюсерки Дніпровської філії Суспільного Ірина Цибух.

Команда «UA: Волині» ініціювала спецпроєкт #Вільні. Це серія з десяти розповідей про людей, які творять новітню історію країни. До участі долучилися інші філії Суспільного.     

«Ми разом з іншими філіями зібрали історії з усієї країни. Запевняю, ці п’ятдесят секунд кожної кожної розповіді розбуркають різні емоції глядачів. Усі історії справді круті й унікальні. Історії про успіх, біль, дискримінацію і перемогу. Проте ці люди не зневірилися й знайшли свободу та легкість у країні, де стикалися з глузуванням, утисками, проблемами й стереотипами. Тому вільним бути можна, і ці люди з різних куточків країни підтвердження», — розповів лінійний продюсер «UA: Волині» Влад Зінкевич.

Героями волинських телерозповідей стала ЛГБТ пара, яка поділилась своїми думками про те, чи справді у вільній країні можна вільно любити і художниця Марічка Островська, відома своїми роботами з еротичними сюжетами, зокрема серією розмальовок #Безгрішні.

«Ми з колегами вирішили запросити до участі у спецпроєкті тернопільський гурт "Фіра", адже вони ті, хто асоціюються зі свободою, творчістю, вільною думкою та постійним експериментами. Музиканти долучалися до соціальних проєктів, підтримували своєю музикою українських військових, постійно експериментують з українською піснею, надають їй сучасного звучання. Фронтмен гурту Сергій Степанів розповів, що вони не йдуть на компроміси і за жодних обставин не виконують пісні російською, цих принципів дотримувалися ще до 2014 року», — розповідає про участь Тернопільської філії Суспільного продюсерка Зоряна Биндас.

Після прем’єри в «Ранку на Суспільному», який виходить із 6:30 до 9:00, відео транслюватимуть усі філії Суспільного в ефірі й на диджитал-платформах.

«UA: Кропивницький» із 17 серпня показує серію відеоісторій «Ровесники незалежності». Героями стали краяни, які народилися в рік проголошення незалежності України.

Спогадами й мріями поділилися медики та захисники України.

Додамо, 23 серпня «UA: Перший» покаже прем’єру власного фільму «Мій прапор». Автори стрічки розкажуть історії трьох мешканців Донбасу, які під час окупації регіону 2014 року залишилися вірними Україні й національному стягові.

Нагадаємо, 24 серпня о 23:00 суспільний канал «UA: Перший» покаже стрічку Ярослава Лодигіна «Дике поле», знятої за романом Сергія Жадана «Ворошиловград».

Фото: на головній кадр із проєкту #Вільні від «UA: Рівне». На фото  ентузіаст зі збереження культурної та історичної спадщини Юрій Ойцюсь, який досліджує історію краю.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду