Стали відомі імена ведучих  міжрегіонального проєкту «Ранок на Суспільному»

Стали відомі імена ведучих міжрегіонального проєкту «Ранок на Суспільному»

17:12,
8 Липня 2020
5289

Стали відомі імена ведучих міжрегіонального проєкту «Ранок на Суспільному»

17:12,
8 Липня 2020
5289
Стали відомі імена ведучих  міжрегіонального проєкту «Ранок на Суспільному»
Стали відомі імена ведучих  міжрегіонального проєкту «Ранок на Суспільному»
Ведучі Антоніна Антоша та Олександр Єльцов працюватимуть почергово, через тиждень з іншою парою ведучих — Олесем Гарджуком і Ольгою Топольницькою.

Ведучих обрали у травні на конкурсі, в якому взяли участь 67 учасників, повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Антоніна Антоша понад 6 років працює в прямому ефірі: веде новини, інтерв’ю, авторські проєкти і токшоу. За цей час вона працювала на телеканалах UATV, UBR, ТРК «Ера», ICTV, «Інтер», СТБ, «Київ». 

Кожен із ведучих ранкового шоу готуватиме власні рубрики. Для неї це стало можливістю розповісти історії сильних жінок.

«Я особисто розповідатиму про сильних жінок України. Про тих жінок, що змогли про себе заявити, про бізнес-вумен, про тих, яку змогли правильно збалансувати особисте, професійне життя і власну соціальну активність, про тих, хто зробив Україну відомою. Вони варті того, щоб про них розповідали», — сказала ведуча.

Олександр Єльцов почав свою журналістську кар’єру у Хмельницький ОДТРК «Поділля-Центр», що тепер є регіональною філією Суспільного — «UA: Поділля». З 2017 року працював у ґданському офісі інформаційної агенції REUTERS. Досвід прямоефірних програм Олександр Єльцов отримав у ранковому шоу, новинах і журналістських розслідуваннях.

«Коли я працював на обласному телебаченні, то помітив, що багато історій заслуговують бути показаними по всій Україні, натомість національні канали переважно показували сюжети з Києва. Я щасливий, що тепер буде платформа, де журналісти Суспільного з кожного куточку нашої держави зможуть розповісти історії свого регіону не тільки місцевим глядачам. Мені здається, що це має зблизити українців і змусить подивитися на власну країну свіжим поглядом», — розповів Олександр Єльцов. 

Особиста рубрика, яку готуватиме Олександр Єльцов для «Ранку на Суспільному» буде присвячена перевірці на достовірність фактів та новин.

«У REUTERS минулих три роки я займався перевіркою автентичності візуальних матеріалів, які з’являлися в соціальних мережах, стверджуючи, що зображують ті чи інші події. Також я займався перевіркою фактів на достовірність. Я хочу використати свій досвід, набутий в найбільшій інформаційній агенції світу, і допомогти глядачам критично сприймати новини та не губитися в інформаційному просторі», — сказав ведучий.

Олесь Гарджук має журналістську освіту та досвід прямоефірного ведення новин й інтерв’ю на міжнародному телеканалі UATV English і радіо «Вголос». 

Для власної рубрики на ранковому шоу Олесь Гарджук обрав тему кіно.

«Я вірю, що хороше кіно змінює світ. Перед екраном ми плачемо і сміємося, дискутуємо і сперечаємося, іноді навіть дратуємося і вимикаємо на середині. Але в цей момент до нашого мозку закрадається переосмислення. Українське фільмовиробництво перебувало у довгому занепаді: це був рів, з якого ми сантиметр за сантиметром виповзали впродовж довгих років. Але тепер нашим стрічкам та режисерам аплодують найвибагливіші критики у Каннах та Берліні. Українці повинні знати про це», — сказав він.

Ольга Топольницька має шестирічний досвід роботи у прямих радіоефірах на станціях «Рекорд ФМ», «Радіо клуб», «Житомирська хвиля», що згодом стала частиною Суспільного радіо. Також вона працювала ведучою на житомирських телеканалах C-TV і СК1. У 2018 році Ольга Топольницька приєдналася до команди Суспільного мовника «UA: Житомир» у ролі редакторки та ведучої суспільно-політичних програм «Тема дня» і «Звіти наживо».

Для «Ранку на Суспільному» Ольга Топольницька готуватиме рубрику, яку поки для себе називає «Експерименти». 

«Чи можливо прожити без пластику та поліетилену? Чи легко відмовитися від продуктів тваринного походження та стати веганом? Який результат отримаєш, якщо користуватимешся лише домашньою косметикою за рецептами наших бабусь? Чи можливо відучити дитину від гаджетів? Відповіді на ці та багато інших питань можна буде знайти у моїй рубриці. Кожен експеримент триватиме місяць, після чого підбиватимемо підсумки з експертами, психологами, дієтологами та косметологами», — поділилася ведуча.

Нагадаємо, 15 липня стартує міжрегіональний ранковий проєкт для усіх філій Суспільного. Згідно з концепцією міжрегіональне шоу триватиме 2,5 години й буде інформаційно-пізнавальним. 70% контенту програми виготовлятимуть регіональні команди: 23 кореспонденти та 23 відеографи в кожній області. Ще 30% створюватимуть 25 працівників Київської філії. 

Додамо,  мета міжрегіонального ранкового проєкту — згуртувати філії Суспільного довкола викликів і досягнень країни й розповісти локальні історії широкій аудиторії.

Як писав «Детектор суспільного мовлення», частина філій Суспільного залишила в ефірі ранкові програми власного виробництва до виходу нового проєкту. У 14-ти філіях Суспільного ранкові програми не виходять.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду