Міністр Швеції передав обладнання для кількох філій Суспільного мовлення

Міністр Швеції передав обладнання для кількох філій Суспільного мовлення

17:31,
28 Жовтня 2019
2546

Міністр Швеції передав обладнання для кількох філій Суспільного мовлення

17:31,
28 Жовтня 2019
2546
Міністр Швеції передав обладнання для кількох філій Суспільного мовлення
Міністр Швеції передав обладнання для кількох філій Суспільного мовлення
Міністр міжнародного розвитку Швеції Петер Ерікссон передав Суспільному мовленню обладнання для кількох регіональних філій.

Про це повідомила координатор проектів, керівник національних програм Посольства Швеції в Україні Ольга Сєдова на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Міністр міжнародного розвитку Швеції Петер Ерікссон завітав до суспільного мовника сьогодні в рамках свого візиту до України. Він принагідно передав обладнання для кількох регіональних філій», – зазначила вона.

У пресслужбі НСТУ розповіли, що Пітер Ерікссон презентував Суспільному нову техніку, придбану в межах проєкту за підтримки Швеції. Технічна база кількох регіональних філій Суспільного поповнилася комплектами з відеокамер, штативів, мікрофонів та передавачів Live U.

Для технічної реалізації проєкту залучили професійних закупівельників — компанію Crown Agents для постачання необхідного для побудови розгалуженої інфраструктури обладнання та програмного забезпечення.

Учасники зустрічі обговорили проблеми сучасних медіа, питання демократії та свободи слова в Україні, а також роль Суспільного в забезпеченні доступу громадян до неупередженої інформації за найвищими журналістськими стандартами.

На думку пана Ерікссона, роль Суспільного мовника в демократичній державі є ключовою: «У сучасному медіапросторі наявність незалежного суспільного медіа — це, мабуть, найкраща гарантія, яку можна мати для демократії, для свободи слова, для вільного висловлення незалежних думок у суспільстві. Тому, я вважаю, це [суспільне мовлення — прим. ред.] — ключовим питанням для кожного вільного суспільства».

Голова правління НСТУ Зураб Аласанія подякував пану Ерікссону за всю допомогу, технічну, консультаційну, а головне — експертну, яку надає шведська сторона. Він сказав, що Щцеція є надійним партнером у розбудові Суспільного в Україні.

Нагадаємо, команда суспільного мовника Швеції SVT співпрацює з чотирма філіями Суспільного мовника України: «UA: Карпати», «UA: Рівне», «UA: Львів» та «UA: Харків».

 у 2018 році в Рівненську філію НСТУ приїжджали представники Шведського агентства міжнародного співробітництва з розвитку (SIDA), Посольства Швеції в Україні та Офісу медіарозвитку Шведського радіо (SRMDO) та НСТУ, щоб за фінансової підтримки шведів розпочати чотирирічну співпрацю в рамках проекту «Підтримка регіонального суспільного мовлення України». 

У 2019 році шведи проводили  воркшопи по роботі digital-платформ у філіях, з якими співпрацюють. У результаті співпраці журналісти Суспільного мовника задля обміну досвідом матимуть ознайомлювальні поїздки до Швеції, а філії мають отримати також нове технічне обладнання

Візити шведських медійників у філії НСТУ відбуваються в межах проєкту «UA: Суспільне мовлення» та Офісу медіарозвитку Шведського радіо (SR MDO) «Підтримка регіоналізації суспільного мовлення в Україні». Головна мета співпраці — зміцнення Суспільного мовника й утвердження стандартів незалежної журналістики в Україні. 

Фото: сайт suspilne.media

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду