У НСТУ пояснили, чому не продовжили контракт із менеджеркою Кіровоградської та продюсеркою Миколаївської філій

У НСТУ пояснили, чому не продовжили контракт із менеджеркою Кіровоградської та продюсеркою Миколаївської філій

12:54,
20 Лютого 2019
3376

У НСТУ пояснили, чому не продовжили контракт із менеджеркою Кіровоградської та продюсеркою Миколаївської філій

12:54,
20 Лютого 2019
3376
У НСТУ пояснили, чому не продовжили контракт із менеджеркою Кіровоградської та продюсеркою Миколаївської філій
У НСТУ пояснили, чому не продовжили контракт із менеджеркою Кіровоградської та продюсеркою Миколаївської філій
У березні у Національній суспільній телерадіокомпанії України (НСТУ) оголосять наступний конкурс на посади менеджера Кіровоградської та продюсера Миколаївської філій Суспільного.

У менеджерки Кіровоградської філії Олени Роміциної і продюсерки Миколаївської філії Суспільного Анастасії Тімановської 18 лютого закінчилися строкові трудові договори. Припинення співпраці відбулося згідно з умовами цього договору, без передчасного його розірвання.

Олені Роміциній, якій не продовжили контракт, у НСТУ запропонували брати участь у наступному відкритому конкурсі на посаду менеджера філії. У НСТУ пояснили, що порівняно із іншими філіями, Кіровоградська дирекція у 2018 році не мала відчутного прогресу у частині адміністративно-господарського розвитку, а також  були відсутні системні напрацювання у плані роботи менеджера на 2019 рік.

«Рішення щодо непродовження контракту з менеджерами ухвалюється на основі звітів про роботу за період дії контрактів та планів менеджерів на наступний рік. Порівняно із іншими філіями, Кіровоградська дирекція у 2018 році не мала відчутного прогресу у частині адміністративно-господарського розвитку, а також  були відсутні системні напрацювання у плані роботи менеджера на 2019 рік», – зазначила прес-служба Суспільного.

Член правління Суспільного Микола Чернотицький сказав, що НСТУ цінує вклад кожного і дуже вдячна усім учасникам команди, які взяли участь у розбудові Суспільного мовлення у цей складний період.

«Щодо заяви Олени Роміциної, то заступник виконавчого директора Михайло Шматов одразу під час інформування про закінчення терміну дії договору запросив пані Олену брати участь у наступному відкритому конкурсі на посаду менеджера філії. Також Михайло Шматов нагадав про можливість залишитися у команді Суспільного на іншій посаді. Наразі у філії є 18 відкритих вакансій», – зазначили у прес-службі НСТУ.

За словами заступника виконавчого директора Михайла Шматова, конкурсний відбір відкритий для всіх. «За допомогою цього прозорого інструменту ми хочемо знайти найкращих кандидатів на керівні посади філій Суспільного. Наступний конкурс відбудеться уже в березі. Інші кадрові призначення вирішуються керівництвом філії, тож можна звернутися до т.в.о. менеджера або продюсера і дізнатися, на які вакантні посади можна претендувати», — додав він.

Одна з причин, чому не продовжили контракт із продюсеркою Миколаївської філії Суспільного АнастасієюТімановською, це те, що регіональному телеканалу  так і не вдалось запустити проект «Виборчий округ».

Висновок щодо непродовження контракту з продюсерів приймається на основі коментарів кураторів напрямків і програмної служби, пояснили у НСТУ.

«Робота продюсера поєднує в собі три важливих компоненти: розуміння контенту, розуміння процесів виробництва та безпосереднє управління творчими працівниками, Анастасія Тімановська проявила себе як креативна режисерка, але в процесі роботи виникало багато спірних ситуацій щодо змісту контенту, є проблеми із залученням нових кадрів. Частково через це філії  так і не вдалось запустити проект "Виборчий округ". Зважаючи на виклики цього року і на те, що до змісту наших програм зараз прикута увага багатьох стейкходерів, ми запропонували Анастасії звузити свої обов’язки до одного окремого проекту»,сказала генпродюсерка регіонального мовлення Марія Фрей.

Нагадаємо, з 19 лютого Олена Роміцина припинила працювати менеджеркою Кропивницької (Кіровоградської) філії Національної суспільної телерадіокомпанії України, також Анастасія Тімановська завершила роботу на посаді продюсерки Миколаївської філії Суспільного мовлення. Правління НСТУ призначило т.в.о. менеджера Кіровогорадської філії і т.в.о. продюсера Миколаївської філії Суспільного. Олена Роміцина сказала сайту «Детектор медіа», що 30 січня їй зателефонував заступник виконавчого директора НСТУ Михайло Шматов і сказав, що закінчилася строкова угода. «Пояснень реально підтверджених фактами якихось порушень не було», – сказала вона.

19 лютого 2018 року правління Національної суспільної телерадіокомпанії України провело повторний конкурс на позиції менеджерів і продюсерів філій Суспільного. Тоді до команди НСТУ приєдналися 7 менеджерів та 6 продюсерів із-поміж 111 кандидатів, серед них були  Олена Роміцина та Анастасія Тімановська. З ними підписали контракт на рік з умовою продовження. 

Фото: прес-служби НСТУ, фотограф Володимир Шевчук

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду