Механізм створення контенту на суспільному стане конкурентним – Микола Чернотицький

Механізм створення контенту на суспільному стане конкурентним – Микола Чернотицький

10:00,
10 Серпня 2017
3764

Механізм створення контенту на суспільному стане конкурентним – Микола Чернотицький

10:00,
10 Серпня 2017
3764
Механізм створення контенту на суспільному стане конкурентним – Микола Чернотицький
Механізм створення контенту на суспільному стане конкурентним – Микола Чернотицький
Про це йшлося на зустрічі делегації членів наглядової ради та членів правління публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» з колективом Львівської філії НСТУ 9 серпня у Львові.

Член правління НСТУ Микола Чернотицький під час зустрічі з колективом Львівської філії  розповів про плани реформування філій, зокрема про створення хабів. За його словами, ключовими аргументами в створенні хабу будуть якість контенту і наявність власного приміщення (а не орендованого).

Щодо контенту, то її створення буде на конкурентній основі. «Наприклад, ми скажемо, що нам необхідна дитяча програма, і у нас на це є мільйон. Ви робите пілот, який буде брати участь в конкурсі. Якщо виграє ваш проект, то нам все одно, чи ви будете її виробляти вдесятьох, чи вдвох», – сказав Микола Чернотицький. 

Голова правління НСТУ Зураб Аласанія прокоментував претензії працівників філії, які вони висловили в листі до Гройсмана. «Ми жодного стосунку до коштів вашої філії поки не маємо, і на казначейські систему не впливаємо. Ми взяли під контроль поки що лише центральну філії. Тому ті питання, про які ви написали в зверненні, треба вирішувати тут на місці, запитувати з керівництва філії. Я здивований, що ви не звернулися спочатку до правління, наглядової ради, а відразу пишете до Гройсмана», – сказав пан Аласанія. 

Микола Чернотицький повідомив, що Львівська філія на сьогодні найчисельніша – 315,5 штатних посад. У той час, як інші філії втричі меншим штатом виробляють навіть більше власного контенту.  За його словами, спочатку має бути оптимізація штату, а потім підвищення заробітних плат. 

Директор виконавчий Львівської філіі Михайло Хвойницький запевняв, що вже два роки хоче провести оптимізацію, і що і він, і колектив – за суспільне мовлення.

Члени наглядової ради НСТУ нагадали присутнім, що суспільне згідно з законом не зобов'язане висвітлювати діяльність влади, так як це колись робили державні канали, а саме, лише компліментарно. Немало критики прозвучало на рахунок програми «ВІЧ-на-ВІЧ з Олегом Синюткою», яка виробляється на кошти Львівської ОДА (Олег Синютка – голова ОДА). 

Члени наглядової ради НСТУ порадили краще познайомитися з програмними документами та протоколами засідань НР, які у відкритому доступі на сайті «UA: Перший».

Члени НР також провели зустріч із першим заступником голови Львівської ОДА Ростиславом  Замлинським і заступником голови Львівської облради Андрієм Білоусом, депутатами облради. Під час зустрічі йшлося про принципи роботи суспільного мовлення, чим вони відрізняються від державного. Члени НР наголосили, що звичні формати висвітлення діяльності влади будуть мінятися, що місцева влада може фінансувати філіі суспільного, але це не може бути плата за ефіри.

10 серпня делегація проведе зустрічі з колективом Закарпатської філіі та обласною владою Закарпаття. 

Нагадаємо, що колектив філії Національної суспільної телерадіокомпанії «Львівська регіональна дирекція» звернувся з листом до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка, голови наглядової ради НСТУ Тетяни Лебедєвої, голови професійної спілки працівників культури України Людмили Перелигіної щодо систематичного зменшення фонду зарплат для працівників регіональних філій. Член правління НСТУ Микола Чернотицький підкреслив, що Львівська філія є найбільшою в Україні, її, як і всі філії, чекають зміни.

Додамо, у Дніпрі співробітники філії НСТУ назвали  заяву ТРК «Львів» ложкою дьогтю в процесі становлення суспільного мовлення.

Фото Світлани Остапи 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду