На «Українському радіо» майже удвічі поменшає реклами – Хоркін

На «Українському радіо» майже удвічі поменшає реклами – Хоркін

14:02,
3 Грудня 2021
2648

На «Українському радіо» майже удвічі поменшає реклами – Хоркін

14:02,
3 Грудня 2021
2648
На «Українському радіо» майже удвічі поменшає реклами – Хоркін
На «Українському радіо» майже удвічі поменшає реклами – Хоркін
Із 18 січня 2022 року впродовж години реклама має становити не більше 6 хвилин.

Із 18 січня 2022 року на «Українському радіо» майже удвічі поменшає реклами. Обсяг реклами на добу становитиме 72 хвилини, упродовж години реклама звучатиме не більше 6 хвилин.

Про це «Детектору медіа» сказав член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін.

Третього грудня він був ведучим програми «Сьогодні. Зранку». У студію зателефонував слухач і запитав, чому на суспільному радіо так багато комерційної реклами.

«У нас мало реклами, удвічі менше, ніж на комерційних радіостанціях, закон нас обмежує. З наступного року реклами стане майже вдвічі менше», –  відповів Дмитро Хоркін.

За словами керівника «Українського радіо», зменшення кількості реклами передбачене Законом «Про Суспільне телебачення та радіомовлення».

«Із 18 січня 2022 (це 6-й рік Суспільного), відповідно до Закону України "Про суспільне телебачення і радіомовлення" (стаття 14) обсяг реклами на радіо не може перевищувати 5 відсотків, а впродовж виборчого процесу – 10 відсотків фактичного обсягу мовлення впродовж астрономічної доби. Обсяг реклами впродовж кожної астрономічної години фактичного мовлення не може перевищувати 10 відсотків, а впродовж виборчого процесу – 15 відсотків», –  розповів «Детектору медіа» пан Хоркін.

Член правління зазначив, що на сьогодні обсяг реклами не може перевищувати 10 відсотків, а впродовж виборчого процесу – 15 відсотків фактичного обсягу мовлення протягом астрономічної доби. Обсяг реклами протягом кожної астрономічної години фактичного мовлення не може перевищувати 15 відсотків, а впродовж виборчого процесу – 20 відсотків.

«Тобто з 18 січня 2022 обсяг реклами на добу буде 72 хвилини і 144 хвилини – під час виборів. При цьому впродовж години реклама має становити не більше 6 хвилин, а під час виборів – не більше 9 хвилин», – поділився Дмитро Хоркін.

Під час програми «Сьогодні. Зранку» він сказав, що вартість секунди реклами на «Українському радіо» досить дорога, тому що розмовна радіостанція має високий рейтинг.

На запитання «Детектора медіа», чи вплине на вартість зменшення кількості реклами, член правління Суспільного відповів, що це залежатиме від ринкових показників, які стануть відомі на початку наступного року.

«Українське радіо», як і раніше, рекламуватиме усе, що дозволяє закон, окрім азартних ігор та політичної реклами у позавиборчий період.

За словами Дмитра Хоркіна, за ті кошти, які дирекція «Українського радіо» заробляє на рекламі, купують обладнання, техніку. Він нагадав, що держава з року в рік недофінансовує НСТУ. «2 грудня 2021 року народні депутати проголосували за бюджет, недодавши понад 526 мільйонів, і це все капітальні видатки. Тобто зарплату ми можемо платити, а купувати обладнання – ні», – сказав Дмитро Хоркін.

Нагадаємо, у березні 2021 року на «Українському радіо» встановили нове обладнання. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду