Тижневе охоплення радіостанцій Суспільного зросло на 36 %  – дослідження

Тижневе охоплення радіостанцій Суспільного зросло на 36 % – дослідження

14:26,
2 Липня 2021
4981

Тижневе охоплення радіостанцій Суспільного зросло на 36 % – дослідження

14:26,
2 Липня 2021
4981
Тижневе охоплення радіостанцій Суспільного зросло на 36 %  – дослідження
Тижневе охоплення радіостанцій Суспільного зросло на 36 %  – дослідження
Охоплення «Українського радіо» зросло майже на 10 %.

Днями менеджери «Українського радіо» отримали від  індустріального об`єднання «Радіокомітет» дослідження за перше півріччя 2021 року, за результатами якого тижневе охоплення радіостанцій Суспільного зросло на 36 % .

Результати дослідження для «Детектора медіа» проаналізував член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін.

«Згідно з останнім дослідженням, яке ми отримали днями, в нас у топдесятці музичні радіостанції, які зазвичай одноманітні. Люди слухають їх як фон. Ми йдемо до того, щоб радіо стало цікавим співрозмовником. За перше півріччя 2021 року ми вперше застосовуємо комплексний підхід для всієї групи радіостанцій Національної суспільної телерадіокомпанії України. Сукупне тижневе охоплення радіостанцій Суспільного зросло на 36 %. Охоплення «Українського радіо» зросло майже на 10 %», – розповів Дмитро Хоркін.

Член правління НСТУ зазначив, що  досить істотно змінюються профілі аудиторії радіостанцій.

За його словами, є помітне омолодження на «Українському радіо», відбулися кардинальні зміни на радіо «Промінь», а на радіо «Культура» слухач не тільки омолоджується, а й є найбільша частка лояльної аудиторії.

«Я кажу виконавчій продюсерці радіо "Культура" Ірині Славінській не гнатися за рейтингами. "Культура" має специфічну аудиторію. Зверніть увагу, скільки людей дивиться футбол на стадіоні, а скільки в цей час в опері чи на драматичні виставі. Це ж не означає, що театри треба закрити, бо футбол популярніший? Притому є досить багато людей, які слухають "Культуру" годинами», – розповів пан Хоркін.

Він переконаний, що «Українське радіо» у найближчі кілька років увійде у топ десятку. Це стане можливим після того, коли Суспільне зможе використовувати кошти на зовнішню рекламу.

«У нас було два мікрогранти на рекламу на тролейбусах. Очікуємо, що з ухваленням закону про зміни до закону про Суспільне така змога з’явиться», – додав Дмитро Хоркін.  

Нагалаємо, у 2018 році за перші дев’ять місяців змін на «Українському радіо» відбулося зростання на 67 %

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду