Наглядова рада НСТУ затвердила план діяльності компанії на 2022 рік

Наглядова рада НСТУ затвердила план діяльності компанії на 2022 рік

17:28,
10 Січня 2022
2769

Наглядова рада НСТУ затвердила план діяльності компанії на 2022 рік

17:28,
10 Січня 2022
2769
Наглядова рада НСТУ затвердила план діяльності компанії на 2022 рік
Наглядова рада НСТУ затвердила план діяльності компанії на 2022 рік
У компанії планують збільшення кількості власного контенту, зростання часток «UA: Першого», «UA: Культури», регіонального мовлення та зростання кількості підписників цифрових платформ.

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України затвердила річний план діяльності компанії на 2022 рік, згідно з яким має зрости кількість людей, які обирають Суспільне, а рівень довіри серед аудиторії Суспільного має становити не менш як 60%.

Про це йдеться у плані діяльності Суспільного на 2022 рік, опублікованому у протоколі наглядової ради на корпоративному сайті Суспільного.

За словами директора департаменту стратегічного планування та бізнес-моделювання НСТУ Миколи Ковальчука, річний план діяльності НСТУ на 2022 рік складається з двох основних блоків. Він розповів, що перший блок – це основні цільові показники: стратегічні, аудиторні, корпоративні, фінансові. Другий блок – це завдання підрозділів для досягнення цих цілей: контент, технології, організаційний розвиток, робота з персоналом, комфортні та безпечні умови праці, мережі мовлення, сервіси, комунікації.

Стратегічний цільовий показник – це досягнення рівня довіри до Суспільного та його медіаактивів серед аудиторії Суспільного не менш як 60%. Стратегічна ціль аудиторних цільових показників – це збільшення кількості людей, які обирають Суспільне мовлення.

Частка «UA: Першого» в аудиторії 18+ за планом має становити 1,07% – 1,2%. Голова правління Суспільного Микола Чернотицький пояснив, що телеканалу навряд чи вдасться отримати показник частки 1,5% через недофінансування, збільшення тарифів на комунальні послуги і тарифів за трансляцію. Річний план діяльності формувався з урахуванням наявності коштів.

За його словами, бюджет дирекції телебачення на 2022 рік зменшений удвічі порівняно з 2021 роком. Секретар наглядової ради НСТУ Вадим Міський додав, що 2/3 бюджету, виділеного на платформу телебачення, піде на трансляцію Олімпійських ігор та «Євробачення». Ці проєкти відбуваються кілька разів на рік, не кожного місяця буде рівна частка, але в річному показнику це має бути враховано.

На «UA: Першому» планують виробити 12 документальних проєктів, зокрема соціальних, про захисників України, до визначних дат; 6 проєктів-розслідувань; планують розвиток серіального виробництва за принципом digital first; проведення національного відбору та трансляція пісенного конкурсу «Євробачення» власними силами НСТУ (вперше з 2015 року); понад 500 годин якісного контенту власного (лінійного) виробництва суспільно-політичної та соціальної тематики; присутність в ефірі представників усіх фракцій та груп Верховної Ради України під час висвітлення парламентських сезонів 2022 року.

Член правління, відповідальний за платформу телебачення, Ярослав Лодигін розповів, що у 2022 році планується виробництво чотирьох проєктів суспільно-політичної та соціальної тематики. Це – 529 годин контенту власного виробництва, а у 2021 році було близько 400 годин контенту власного виробництва. Загальна кількість годин контенту, що запланована на 2022 рік, – 1749.

За планом частка телеканалу «UА: Культура» має становити 0,19% – 0,21% (в аудиторії 18+). На телеканалі хочуть виробити 6 документальних фільмів культурно-мистецької та соціальної тематики; 3 концертні програми, які популяризуватимуть українську класичну та народну музику; спецпроєкти, що висвітлюватимуть головні світові та українські культурні події; має вийти четвертий сезон брендоутворюючої циклової передачі «Ідемо в музей».

«Українське радіо» має утримати лідерські позиції у своєму сегменті; у сезонних спецпроєктах парламентської радіожурналістики мають бути присутні представники усіх фракцій та груп Верховної Ради України; планують виробити 5 нових проєктів для/про людей з інвалідністю; 5 гіперлокальних радіопроєктів (за участю філій НСТУ); розвиток радіопубліцистики – прем’єри 10 радіофільмів; 3 нові спецпроєкти про тимчасово окуповані території України та внутрішньо переміщених осіб.

На радіо «Промінь» планують зростання частки на 5%. Хочуть виробити 35 спецпроєктів-презентацій новітньої україномовної музики, організувати 5 офлайнових подій.

На радіо «Культура» планують збільшити кількість мистецьких спецпроєктів національного значення на 10% і виробити 15 спецпроєктів про регіональні культурні установи.

За словами члена правління, відповідального за радіо, Дмитра Хоркіна, в річному плані зазначені тільки нові проєкти. Усі цьогорічні наукові і просвітницькі проєкти виходитимуть і в 2022 році. Він сказав, що відповідно до жанрового наповнення в ефірі радіо наразі близько 30% освітньо-наукових проєктів, і додавати нові поки немає можливості.

Частка новин в аудиторії 18+ складатиме за планом 1,2% – 1,4%, планують збільшення частки щотижневої аналітичної передачі на «UA: Першому» на 10% порівняно з 2021 роком.

Планують збільшення унікальних користувачів сайту suspilne.media на 15%, збільшення кількості підписників у соціальних мережах і менеджерах на 20% порівняно з 2021 роком, дитячий YouTube-канал «Бробакс» має досягти 10 тисяч підписників.

Членкиня правління НСТУ Тетяна Кисельчук розповіла, що «Бробакс» почав функціонувати у 2021 році і має 0,5 мільйона переглядів. Кількість підписників дитячих каналів росте дуже повільно, тому показник у 10 тисяч підписників є досить високим.

Частка регіонального мовлення має зрости на 20% (в аудиторії 18+), також планують зростання обсягу якісного міжрегіонального контенту на 10% і зростання обсягу якісного локального контенту на 10%.

Планують розробити VOD- / OTT-платформу і формувати підтримку Суспільного стейкхолдерами.

Цілі фінансових цільових показників: план надходжень від оренди – 32 млн грн; план надходжень від реклами, спонсорства та продажу прав – 35 млн грн; план донорської підтримки – 1,5 млн грн.

Нагадаємо, у січні 2021 року наглядова рада Суспільного затвердила звіт про діяльність НСТУ за 2020 рік

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
groubmirm
19:22 / 12.03.2023
When Murdoch began doing drugs and stealing, his mother sent him to a facility for juvenile delinquents where he said he was frequently attacked buy priligy pills Lester KSwhTaQXDwQromJJa 5 21 2022
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду