Радіодиктант національної єдності написали прем’єр-міністр Денис Шмигаль, народні депутати та артисти

Радіодиктант національної єдності написали прем’єр-міністр Денис Шмигаль, народні депутати та артисти

10:40,
9 Листопада 2020
14402

Радіодиктант національної єдності написали прем’єр-міністр Денис Шмигаль, народні депутати та артисти

10:40,
9 Листопада 2020
14402
Радіодиктант національної єдності написали прем’єр-міністр Денис Шмигаль, народні депутати та артисти
Радіодиктант національної єдності написали прем’єр-міністр Денис Шмигаль, народні депутати та артисти
9 листопада відбувся ювілейний XX Всеукраїнський радіодиктант національної єдності-2020, який написали прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, народні депутати, артисти та багато відомих українських діячів і зірок.

Вони писали радіодиктант разом у бібліотеці імені Вернадського.  Із «Суспільної студії» у прямому ефірі Суспільного акторка Римма Зюбіна читала текст радіодиктанту, який створив письменник і видавець Іван Малкович. Цього року диктант мав назву «Виклики книжкової ери».

Після написання диктанту Денис Шмигаль відзначив, що текст був непростим, дуже багато пунктуації. Пан Шмигаль похвалив голос Римми Зюбіної та подякував їй за читання. Він сказав, що диктант дійсно об’єднав мільйони українців і що свій текст віддасть на перевірку.

«Для мене це знакова подія, яка заряджає енергією, духовністю й натхненням. Диктант щороку об’єднує довкола нашої рідної мови мільйони українців з усього світу. Адже українська мова — неперевершена, витончена та мелодійна. Це наш культурний скарб, який ми маємо цінувати та оберігати», – написав на своїй фейсбук-сторінці Денис Шмигаль.  

Заступниця голови фракції «Слуга народу», заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія  Кравчук розповіла, що, готуючись до диктанту, завантажила всі інфографіки з граматикою з соціальних мереж Суспільного. Вона сказала, що сьогодні писала вперше і робила це в пам'ять професора Олександра Пономаріва, який, на жаль, не так давно помер.

За словами голови партії «Голос» Кіри Рудик, вона дуже мало писала і пише рукою і подякувала орзанізаторам радіодиктанту за таку можливість. Народна депутатка додала, що участь у написанні радіокитанту – чудовий флешмоб показати, що ми єдині.

Ведучі Інна Москвіна та Роман Коляда у «Суспільній студії» спілкувалися з гостями з різних країн та різних куточків України, зокрема з Послом України в Словаччині Юрієм Мушкою та Послом України в Німеччині Андрієм Мельником.

До написання Радіодиктанту долучилися також незрячі діти з харківського спецінтернату. Журналіст «Українського радіо» з Харкова Володимир Носков під час включення у студію показав, як вони пишуть диктант і що їм для цього потрібно.

Радіодиктант національної єдності-2020 наживо транслювали канали «UA: Перший», «UA: Культура» та всі регіональні суспільні телеканали, які є в кожному обласному центрі, «Українське радіо», радіо «Культура» та на сторінках соціальних мереж.

Текст диктанту оприлюднять на сайті  «Українського радіо» 11 листопада об 11:00.

Радіодиктант потрібно писати від руки. Його можна надіслати двома способами. Аркуш паперу з текстом диктанту можна сфотографувати чи відсканувати і надіслати на електронну адресу  rd@ukr.radio до 23:59 10 листопада.

Або надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада. Дублювати листи не потрібно.

Для тих, хто не встиг написати диктант під час прямого ефіру, можна це зробити, передивившись запис акції. 

Результати оголосять упродовж 1–2 місяців, залежно від кількості отриманих листів. Ті, хто напише без жодної помилки, отримають подарунковий набір книжок від «Українського радіо». 

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук долучився до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності «Виклики книжкової ери»

 

 

Нагадаємо, сайт «Детектор суспільного мовлення» зібрав всі дані, пов’язані з ювілейним ХХ Радіодиктантом національної єдності, а саме про те, де і коли слухати і дивитися, куди надсилати та хто писатиме.

Фото: скріншоти прямого ефіру, пресслужби Суспільного мовлення та з фейсбук-сторінки Дениса Шмигаля і  Руслана Стефанчука

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
KeFep
18:03 / 19.08.2021
Индивидуальные 4g мобильные прокси для социальных сетей гео Казань ротационные, динамические
KeFep
23:03 / 18.08.2021
Приватные мобильные прокси для Facebook динамические
KeFep
18:51 / 26.06.2021
Индивидуальные IPv4 прокси для работы Вконтакте и социальных сетях динамические
KeFep
07:05 / 26.06.2021
Мобильные ротационные 4g прокси в Казани от PROXYSPACE
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду