«Київська регіональна дирекція» НСТУ припиняє діяльність

«Київська регіональна дирекція» НСТУ припиняє діяльність

12:53,
11 Серпня 2017
6718

«Київська регіональна дирекція» НСТУ припиняє діяльність

12:53,
11 Серпня 2017
6718
«Київська регіональна дирекція» НСТУ припиняє діяльність
«Київська регіональна дирекція» НСТУ припиняє діяльність
Виконавчий директор Центральної дирекції публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» Олександр Лієв повідомив колективу «Київська регіональна дирекція» («Центральний канал» і «Голос Києва») про припинення діяльності Київської філії НСТУ. Колектив радіостанції «Голос Києва» скоротять 2,3 рази . Радійники вважають, що через оптимізацію штату постраждає насамперед слухач.

Це сталося на загальних зборах трудового коллективу 9 серпня, повідомляє на офіційній сторінці у Facebook радіо «Голос Києва».

А перед тим, як повідомляє «Голос Києва», «2 серпня первинну профспілкову організацію філії НСТУ "Київська регіональна дирекція" за 3 місяці, як і передбачено чинним законодавством, письмово повідомили про заплановані Центральною дирекцією Суспільного мовлення заходи щодо припинення діяльності (ліквідації) нашої Філії (правонаступниці Київської державної регіональної телерадіокомпанії, утвореної наказом Держкомтелерадіо України від 12.12.1996 р. № 147)».

Колектив «Голосу Києва» чекає структурна реорганізація і оптимізація штатної чисельності.

«Нинішнє заплановане скорочення – наймасштабніше, воно передбачає вивільнення працівників радіо «Голос Києва» більш ніж удвічі. Якщо бути точним – то в 2,3 рази. Втім, ні нової структури, ні штатного розпису нам досі не показали. Зате інформацію (як пробний шар) про те, що до штату "Українського радіо", куди ми маємо влитися у статусі Головної редакції, із 47-ми нинішніх працівників радіо "Голос Києва" зарахують лише 20 журналістів, музичних редакторів і режисерів, – вже запустили...», – вважають на радіо.

Заступник директора виконавчого (по радіомовленню) філії НСТУ «Київська регіональна дирекція» Григорій Южда розповів, що 4 роки тому в колективі вже було скорочено 20 штатних одиниць. «І ми змушені були забезпечувати ті ж самі обсяги мовлення при меншій чисельності персоналу (тобто працювати ще інтенсивніше і напруженіше), але при незмінних протягом останніх 8-ми років посадових окладах, за відсутності премій та доплат», – пояснив він.

На «Голосі Києва» впевнені, що від таких змін постраждає слухач. «Він уже постраждав і ще більше постраждає у майбутньому в результаті скорочення частки регіонального мовлення у найскладніший період вітчизняної історії, в умовах відкритої інформаційної агресії з боку Росії… Та й цілий ряд існуючих досі радіопроектів однозначно доведеться закрити», – додали на радіостанції.

Нагадаємо, радіостанція «Голос Києва» працює 21 рік, починаючи з 1 березня 1996 року. Загалом, київське обласне радіо мовило понад 55 років із приміщення на вул. Хрещатик, 6 (яке новостворена НСТУ орендувала за 460 тис. грн. на рік.

У липні 2017 року радіостанцію «Голос Києва» перевезли на вул. Хрещатик, 26, де працює редакція «Українського радіо». Наразі на «Голосі Києва» — 56 штатних працівників, із яких 47 творчих та 9 технічних працівників. Із 47 осіб по штату близько 10 осіб — режисери, відповідальні секретарі, допоміжний персонал, 37 осіб — журналісти, ведучі програм, редактори.

Для порівняння, на радіо «Тиса FM» Закарпатської філії НСТУ працює 6 осіб. 

З 1 липня 2017 року радіостанція «Голос Києва» Київської філії Національної суспільної телерадіокомпанії України започаткувало додаткове мовлення на каналі УР-3 (радіо «Культура») у трьох часових відрізках загальним обсягом чотири години на добу: 10:00 – 11:00, 12:00 – 14:00, 17:00 – 18:00. Також «Голос Києва», як і раніше, можна слухати у Києві та Київській області на каналі УР-1 (105 FM) у такі часові відрізки: 08:10 - 09:00, 14:10 - 15:00, 18:10 - 19:00, 21:10 - 22:00. Загалом, київське радіо мовить 7 годин 20 хвилин на обох каналах УР.

«Згідно з наказом ПАТ «НСТУ» від 27.07.2017 № 286, у нас "відщипнуть" ще 1 годину 10 хвилин», – повідомили на радіо.

Із 1 липня 2017 року вимкнули передавач 72,08 МГц, на якому радіо «Голос Києва» мовило в ефірі (і в інтернеті на сайті guzei.com) 20 годин на добу майже 20 років. 

Раніше повідомлялося про те, що «Центральний канал» переїде з Хрещатика, 26 в приміщення «UA:Перший» на вул. Мельникова, 42. Відповідно, центральна дирекція Національної суспільної телерадіокомпанії України («UA: Перший»), філія НСТУ «Київська регіональна дирекція "Центральний канал"» і центральна дирекція «Канал "Культура"» працюватимуть як єдина Центральна дирекція. На даний момент там працює на даний момент працює 1723 співробітники. Штат об’єднаної Центральної дирекції складатиме 1444 працівники, на 279 осіб менше, зазначив голова правлівння НСТУ Зураб Аласанія.

За словами члена правління Миколи Чернотицького, такі реформи заощадять для Суспільного 10 млн грн уже цього року і 32 млн грн наступного.

Фото Валентини Балабанової

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду