Хоркін запропонував обласним радіостанціям на власний розсуд наповнювати свої відрізки на «Українському радіо»

Хоркін запропонував обласним радіостанціям на власний розсуд наповнювати свої відрізки на «Українському радіо»

17:48,
13 Липня 2017
5289

Хоркін запропонував обласним радіостанціям на власний розсуд наповнювати свої відрізки на «Українському радіо»

17:48,
13 Липня 2017
5289
Хоркін запропонував обласним радіостанціям на власний розсуд наповнювати свої відрізки на «Українському радіо»
Хоркін запропонував обласним радіостанціям на власний розсуд наповнювати свої відрізки на «Українському радіо»
Генеральний продюсер «Українського радіо» Дмитро Хоркін запропонував у першому медіасезоні, який стартує 4 вересня 2017 року, довірити наповнення відрізків включень обласних радіоредакцій в УР1 самим обласним радіо. Відрізки мають бути уніфіковані – 7:10 - 8:00, 12:00 -13:00, 17:10 – 18:00, 20:10 – 21:00.

Про це він написав на сторінці у Facebook.

За його словами у ранковому праймі, який триває з 7:00 по 10:00, обласні радіостанції матимуть відрізок 7:10 - 8:00.

«Логічно не переривати загальнонаціональне ток-шоу включенням. Ще краще з нього розпочати. Тому пропонуємо відрізок 7:10 - 8:00, який може бути заповнений або підбіркою новин області, або прямоефірним ток-шоу... У дискусіях з керівниками радіо були 2 моменти: реклама і "звичка". Рекламний час в ранковому ефірі з 6-ої по 12-ту коштує майже однаково, а в деяких областях проміжок з 6-ої по 8-му ще догожчий. "Звичка": даруйте, але рейтинг радіо зараз такий низький, що частка тих, хто "звик" замала. І звик до чого? До того попереднього державного радіо? Його вже нема! + Матеріали (найактуальніші і найякісніші) журналістів обласних радіо звучатимуть і о 8-ій, адже і на загальнонаціональному рівні слухач хоче знати про події в регіоні!

Я не можу приховати захват від передачі Вінницького обласного радіо "Військовий щоденник" з журналісткою Оленою Ставицькою! Ведучі Українського радіо з радістю візьмуть її житейські теплі інтерв*ю з героями АТО у свої передачі.
І таких позитивних прикладів багато», – пояснив Дмитро Хоркін.

Генпродюсер зазначив, що перевагою нового сезону буде те,  з вересня буде вдень відкритий відрізок з 12:10 до 13:00. Раніше був закритий з 14:00 по 15:00, де була технічна перерва на проводовому мовленні.

«Замість "закритого" для проводового радіо відрізку з 14 по 15, вважаю доцільним дати зручний відрізок з 12:10 по 13-ту. Не нав’язую, а пропоную тут в прямому ефірі з інтерактивом обговорювати гострі суспільно-політичні і соціальні теми. Коли я був у Чернівцях і проводив Форум міста, приємно вразили журналісти творчої команди Любові Годнюк, які висвітлювати в прямому ефірі радіо "Буковина" цю подію оперативно, з балансом думок, та ще й поєднуючи роботу у студії зі включеннями з Чернівецького універтитету. Мені такий ефір цікавий, а про проблеми я хочу чути саме зараз. Чернівецькому радіо такий формат по силах», – зазначив пан Хоркін.

Він вважає, що важливо не розбивати загальнонаціональне ток-шоу у вечірній час, а зробити мовлення регіонів таким, що шоу «з Києва» його доповнить і підсилить.

«Почнемо із новин на УР1 о 17:00, продовжимо місцевими з 17:10, які у свою чергу на обласному радіо може продовжити підсумкова аналітична передача. З 18 до 20:10 знову УР1 з головний вечірним шоу та підсумковими новинами. А о 20:10 - регіональні радіо мовлять у форматі, актуальному для регіону (новини, житейська розмова, публіцистика...). "Голос Києва" ввечері робить дуже цікаву передачу про проблеми Київщини - саме у райцентрах і містечках, даючи різку (і самом правильно) критику діям/бездіяльності місцевої влади. А в ефірі Полтавського радіо "Лтава" є популярна передача Ольги Гладченко "Життя в портретах" про талановитих постатей області, - прекрасна передача для вечора! А в Харкові вже і так є солідні лінійки "Ранок" і "Вечір з Обласним", переконаний - невелике перенесення часу не зашкодить впізнаваності передач, а навпаки підсилиться потужним і цікавим "київським" шоу ввчечері і вранці», – пояснив Дмитро Хоркін.

Генеральний продюсер поділився планами: «Ми вводимо посаду координатора по роботі з регіонами, який і спілкуватиметься з журналістами обласних радіо та оперативно передаватиме матеріал на загальнонаціональний рівень. Вважаю, що відсутність такої посади до цього негативно позначалось не лише на співпраці з екс-ОДТРК, а й позбавляє радіослухача доступу до подій поза столицею.Чудово мати активний доступ обласних редакцій до "Суспільне: news", - це пришвидшить обмін матеріалами».

Нагадаємо, 1 червня Дмитро Хоркін став генеральним продюсером «Українського радіо». Анатолій Табаченко став радником нового генерального продюсера філії Національної суспільної телерадіокомпанії України «Центральна дирекція "Українське радіо"» Дмитра Хоркіна. 

Додамо, «Українське радіо» закликає обласні радіоредакції суспільного мовлення створюти спільні проекти. Ідеї спільних проектів можна надсилати на електронну пошту castingradioua@gmail.com.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду