Нацвідбір на «Дитяче Євробачення-2024»: організатори спростили умови участі та запрошують юних виконавців

Нацвідбір на «Дитяче Євробачення-2024»: організатори спростили умови участі та запрошують юних виконавців

10:00,
16 Червня 2024
1652

Нацвідбір на «Дитяче Євробачення-2024»: організатори спростили умови участі та запрошують юних виконавців

10:00,
16 Червня 2024
1652
Нацвідбір на «Дитяче Євробачення-2024»: організатори спростили умови участі та запрошують юних виконавців
Нацвідбір на «Дитяче Євробачення-2024»: організатори спростили умови участі та запрошують юних виконавців
Два кавери на популярні пісні й особисте відеопредставлення — все, що потрібно надіслати учасникам Нацвідбору, щоб мати шанс представляти Україну на великій сцені «Дитячого Євробачення 2024» в іспанському Мадриді.

Про це організатори Національного відбору розповіли під час пресконференції, яка проходила 14 червня в «Медіацентрі Україна — Укрінформ».

«Уже стартував прийом заявок, із 5 червня Суспільне їх приймає, і вже є перші заявки. Дякую першим пташкам за оперативність. Але у нас є ще час до 3 липня. У глобальній перспективі — 16 листопада в столиці Іспанії, в Мадриді, відбуватиметься міжнародний фінал “Дитячого Євробачення”, і ми потрохи до нього прямуємо», — розповів на початку пресконференції незмінний голос «Євробачення» в Україні Тімур Мірошниченко.

 Тімур Мірошниченко

Серед учасників пресконференції були музична продюсерка «Дитячого Євробачення 2024», співачка й авторка пісень Світлана Тарабарова, голова делегації України на «Євробаченні» Оксана Скибінська та директорка освітньої фундації GoGlobal Тетяна Коврига. Цьогоріч доєдналися до команди Національного відбору на «Дитяче Євробачення 2024» режисер-постановник Євген Кот та автор пісень Євген Тріплов.

 Учасники пресконференції: Тімур Мірошниченко, Євген Кот, Оксана Скибінська, Світлана Тарабарова, Євген Тріплов, Тетяна Коврига.

«Родина “Дитячого Євробачення” — це про підтримку. І у цьому році ми хочемо знайти ще більше талановитих дітей, ще більше залучити їх слухати музику, ділитися творчістю. Тому дуже важливо розповісти всім, хто має талановитих дітей від 9 до 14 років, не боятися подати заявку, не боятися записати ці два відео. Тому що команда Суспільного у цьому році ще більше спростила умови подачі заявки. Не обов’язково мати авторську пісню, ми з Євгеном Тріпловим допоможемо з цим. Наголошую, що це може бути не лише сольний виконавець, а й гурт чи дует. Усі заявки будемо переглядати абсолютно прозоро, бо ми шукаємо дійсно талановитих дітей», — сказала Світлана Тарабарова.

 Світлана Тарабарова

Вона також розповіла, що кавери, які надсилають учасники, мають бути записані з гарним освітленням, звуком і містити різнопланові пісні для того, щоб команда Нацвідбору мала можливість оцінити потенціал юних виконавців.

Голова делегації України на «Євробаченні» Оксана Скибінська розповіла про нововведення цьогорічного Нацвідбору. Зокрема, ще одним етапом стане літня школа, яка буде проходити у третій декаді липня.

«До цієї школи потраплять 15 учасників за результатами розгляду тих заявок, які надійдуть на першому етапі Нацвідбору. На учасників чекає три дуже насичені дні на базі Будинку звукозапису “Українського радіо”. Уся команда працюватиме з учасниками. Це будуть і прослуховування, і спілкування з музичними експертами, заняття з хореографії та вокалу. Усе для того, щоб учасники отримали для себе максимум нового досвіду та можливостей спілкування з тими професіоналами, які їм цікаві», — розповіла Оксана Скибінська.

  Оксана Скибінська

Наступним етапом для учасників стане підготовка до фіналу, написання пісень для фіналістів. За словами Оксани Скибінської, цього року Нацвідбір отримав підсилення на цьому етапі у вигляді ще одного автора пісень, тож шість фіналістів матимуть змогу попрацювати як із Євгеном Тріпловим, так і зі Світланою Тарабаровою.

«Нацвідбір цього року — це подорож, це шлях, де кожен зможе дізнатися й отримати для себе щось цікаве. Не лише переможець», — пояснила Оксана Скибінська.

Враженнями від участі в «Дитячому Євробаченні» поділилась у своєму відеозверненні тогорічна переможниця Анастасія Димид. На «Дитячому Євробаченні 2023», яке проходило в Ніцці,  9-річна Анастасія посіла п’яту сходинку.

 Відеозвернення Анастасії Димид

«Участь у Нацвідборі стала для мене важливим кроком в особистому розвитку. Я познайомилася з багатьма талановитими учасниками, з крутою командою “Євробачення”. Навчилася багато чого, що для мене було вперше й було новим. Отримала багато корисних порад і настанов, які мені дала продюсерка Нацвідбору Світлана Тарабарова. З нею дуже легко працювати й дуже цікаво. Команда “Євробачення” — такі класні та неймовірні люди, які в усьому допомагають, плідно працюють над тим, щоб гідно представити Україну», — розповіла Анастасія Димид.

За всіма залаштунковими процесами глядачі зможуть спостерігати у «Щоденниках Євробачення», які з середини серпня виходитимуть на каналі «Суспільне Культура» та на диджитал-платформах.

Хореограф, переможець кількох проєктів, режисер-постановник і креативний продюсер перформансів для шоу «Україна має таланти», «Танцюють усі» та «Голос країни» Євген Кот цього року долучається до команди Нацвідбору на «Дитяче Євробачення» як креативний продюсер.

  Євген Кот

«Моя задача — не просто зробити гарне шоу, а побачити максимальний потенціал і проявити цей потенціал. Хочеться поставити перед собою певні цілі. Підтягнути “Дитяче Євробачення” до рівня дорослого. Зробити його ще масштабнішим. Я думаю, що у цьому році ми з командою зробимо все можливе і неможливе для того, щоб діти виступали дуже круто. Я хочу, щоб з екрана діти надихали всю Україну», — розповів Євген Кот.

Шоуранер (виконавчий продюсер) музичного реаліті-шоу «Мультитрек», продюсер та автор пісень Євген Тріплов, який за свою творчу кар’єру написав пісні для багатьох українських артистів, зокрема Тіни Кароль, Monatik, Злати Огневич, Wellboy, Анни Трінчер, став другим автором пісень Національного відбору на «Дитяче Євробачення 2024».

  Євген Тріплов

«Я думаю, що ми оберемо найкращих і напишемо ті пісні, які будуть їм пасувати. Будемо виходити з вокальних здібностей, із харизми артистів, із власних уподобань дитини. Якщо дитина вірить у те, про що вона співає, то й співається по-іншому. Якщо ти заходиш на проєкт, то маєш зробити все якнайкраще, бо кожна дитина — це окреме життя, до якого треба дуже серйозно ставитися. Це все-таки конкурс, де хтось виграє, а хтось програє, тому треба зробити так, щоб дитина після цього не втратила віру в себе та продовжила займатися співом», — поділився своїм баченням Євген Тріплов.

Утретє Національний відбір на «Дитяче Євробачення» відбувається під час повномасштабного вторгнення, і з турботою про ментальне здоров’я юних учасників організатори залучили до співпраці освітню фундацію GoGlobal і благодійний фонд «Голоси дітей».

 Тетяна Коврига

«Ми в GoGlobal працюємо з дітьми вже восьмий рік поспіль, і під час повномасштабки вони розкрилися в тисячі разів більше. Ми вдячні організаторам “Євробачення” за те, що вони піклуються про те, щоб ми віднайшли ті інструменти й активності, які допоможуть розкрити таланти наших діток, подолати страхи та тривожність. Ми будемо це робити в форматі фану, те, що дітям буде найбільше “заходити”. Це буде арттерапія. Будемо працювати з дітьми, щоб вони знайомилися, долали будь-які бар’єри, щоб мали більше концентрації, сил, енергії на вивільнення свого таланту», — розповіла Тетяна Коврига.

 

Тож до 3 липня можна подавати заявки на участь у Національному відборі на «Дитяче Євробачення 2024». Цього року організатори максимально спростили умови, щоб створити рівні умови для усіх учасників.

Заявки приймаються через форму на сайті junior.eurovision.ua.

«Не вагайтеся! Зараз такий час, коли потрібно діяти. Зробити й досягти того, чого ви хочете, можна лише тоді, коли ви зважитесь і зробите. Цього року ми вирішили залишити торішній слоган “Мрій сміливо”, і ця сміливість, цей рух уперед — це дуже важливо. Як для дітей, так і для батьків, які є рушіями для своєї дитини. Коли є ці сумніви, то саме батьки мають узяти на себе цю ініціативу допомогти дитині спробувати себе. Цього року Нацвідбір — це не обов’язково про перемогу, це в першу чергу про можливість навчитися, проявити себе, відточити свої вміння та навички, розширити коло спілкування, отримати досвід», — сказала Оксана Скибінська.

За результатами загальнонаціонального попереднього відбору до 25 липня буде сформовано список до 15 учасників, які візьмуть участь у літній «зірковій школі». У вересні шість фіналістів змагатимуться за право представляти Україну на міжнародному «Дитячому Євробаченні» в Мадриді.

Фото: Максим Поліщук, «Детектор медіа»

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду