Сім філій Суспільного запустили подкасти

Сім філій Суспільного запустили подкасти

17:23,
30 Червня 2021
4902

Сім філій Суспільного запустили подкасти

17:23,
30 Червня 2021
4902
Сім філій Суспільного запустили подкасти
Сім філій Суспільного запустили подкасти
Нові епізоди виходитимуть щотижня.

Регіональні філії Суспільного у Рівному, Полтаві, Одесі, Харкові, Чернігові, Івано-Франківську та Дніпрі стартували із випуском подкастів. 

Нові епізоди виходитимуть щотижня, повідомила пресслужба Суспільного.

Це перші сім філій Суспільного, які почали створювати контент для подкаст-платформ. На черзі — решта регіональних команд.

«У кожному регіоні є багато подій та історій людей, вартих уваги. Гарним способом це все розказати є подкасти. Бо кожен може слухати їх у зручний час та в будь-якому місці. На жаль, для більшості українців подкасти є чимось новим. Але наша команда впевнена, що ми зможемо розширювати коло прихильників цього формату за допомогою оригінальних локальних проєктів», — каже менеджер по роботі з подкастами Дмитро Афанасьєв

Подкаст від Суспільного у Рівному «Вулиця шумить» — про те, що сталося у Рівному та області вперше і змінило хід історії. Наприклад: поява залізниці, перші фотоательє, як Рівне стало столицею УНР та інші цікавинки.

Слухати подкаст «Вулиця шумить»

Команда диджитал-відділу Суспільного «UA: Полтава» підготувала для слухачів розмови про полтавську урбаністику та урбаністику в цілому — серію подкастів «Полтава для людей». Випуски будуть присвячені міському комфорту: велодоріжкам та пішохідним переходам, громадському транспорту та паркувальним майданчикам, паркам, архітектурі та дизайн-коду міста. Перший випуск подкасту Полтавської філії Суспільного  — «Велосипедизація». Гість — Євген Асауленко, велоактивіст та член робочої групи з розвитку велоінфраструктури Полтави.

Слухати подкаст «Полтава для людей»

Перший подкаст Харківської філії Суспільного «Місто «Барабашово» розповідає про історію та життя одного з найбільших ринків східної Європи. Загалом, серія подкастів буде побудована хронологічно — від подій з часу заснування ринку і до сучасності. Це інтерв’ю з підприємцями, економістами, громадськими діячами, істориками та музикантами. 

Слухати подкаст «Місто «Барабашово»:

Команда «UA: Чернігів» запускає подкаст «Шлях до Олімпу», присвячений історіям тренерів, які готували спортсменів до виступу на Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх. Кожен випуск — це історія одного тренера. Вони розкажуть, що стояло за перемогами та поразками олімпійців, з чим доводилось боротись, а що розвивати у спортсмена, щоб він таки поїхав на Олімпіаду, Дефлімпійські чи Паралімпійські ігри.

Слухати подкаст «Шлях до Олімпу»:

Команда Івано-Франківської філії Суспільного готує серію подкастів «Про ПраКорені». Це особисті історії людей про генеалогію власного роду, а також коментарі науковців, краєзнавців, генетиків та інших фахівців. У пошуках відповідей акторка подкасту від «UA: Карпати» Ірина Каразуб зазиратиме навіть у церковні метрики та архівні справи. Саунд-дизайн подкасту — від звукорежисерки Наталії Веселовської

Слухати подкаст «Про ПраКорені»:

У випусках подкастів «Фабрика звуків» від команди Одеської філії Суспільного ви дізнаєтесь про появу та розвиток радіо в Одесі, зміни аудіоформатів та першу міську публічну радіостанцію. Усе, чого ви могли не знати про радіо, — розкаже Геннадій Степаненко.

Слухати подкаст «Фабрика звуків»:

Власний бренд одягу, соціальний бізнес та співпраця з міжнародними компаніями — мова не про столицю чи закордон, а про рідне місто. Варто лиш спробувати. Як? Слухайте у подкасті від Дніпровської філії Суспільного «Чому тут?»

Слухати подкаст «Чому тут?»

«Зробити популярний локальний подкаст у кожному регіоні — виклик для нашої команди. Здебільшого подкасти Суспільного є першими подкастами в області взагалі. Ми свідомі того, що деяким регіонам знадобиться більше часу, щоб залучити свого слухача», — розповідає головна продюсерка цифрових платформ Суспільного Маргарита Єрмак.

Нагадаємо, у травні 2021 року Суспільне запустило подкасти. На подкаст-платформах Суспільного мовлення доступні програми «Українського радіо» і радіо «Культура».

Ілюстрація: пресслужба Суспільного

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Яна
10:41 / 06.07.2021
Не знаю, откуда свалился этот Афанасьев, но подкасты для всех это перестало быть новым сто лет назад. Он, наверное, чувствует себя Прометеем. Неадекват, как и весь сброд Суспильного.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду