Національний проєкт «Я – Віртуоз» продовжує відкривати світові нових музичних «зірок»

Національний проєкт «Я – Віртуоз» продовжує відкривати світові нових музичних «зірок»

12:52,
11 Червня 2023
2277

Національний проєкт «Я – Віртуоз» продовжує відкривати світові нових музичних «зірок»

12:52,
11 Червня 2023
2277
Національний проєкт «Я – Віртуоз» продовжує відкривати світові нових музичних «зірок»
Національний проєкт «Я – Віртуоз» продовжує відкривати світові нових музичних «зірок»
У затишному залі Концертно-студійного комплексу «Українського радіо» цього вечора прозвучали дивовижні музичні композиції, учасники концерту отримали заслужені оплески, а глядачі — можливість на дві години поринути у світ прекрасного мистецтва та забути хоч на мить про воєнні реалії життя.

За словами ведучих концерту — заслуженого артиста України Дмитра Хоркіна та Галини Бабій — «Я – Віртуоз!» юним музикантам дає можливість заявити про себе на широку аудиторію Суспільного мовника, це та медійна підтримка, якої часто не вистачає на початку творчого шляху. Продюсеркою проєкту є Алла Шейко.

Національний проєкт «Я-Віртуоз!» учергове зібрав молодих талановитих музикантів. Вони на одній сцені із заслуженим академічним симфонічним оркестром «Українського радіо» під керівництвом народного артиста України Володимира Шейка виконали твори світових класиків.

Відкрив концертну програму народний художній колектив «Театр пісні "Ладоньки"» Центру позашкільної роботи Святошинського району м. Києва. Талановиті вихованці заслуженої діячки мистецтв Світлани Садовенко з перших акордів пісні заволоділи увагою глядачів у залі.

11-літній Савва Золотарьов виконав композицію Фелікса Мендельсона — концерт для фортепіано з оркестром №1. Юний музикант уже має низку нагород на всеукраїнських та міжнародних конкурсах, а до того ж розробив і власну методику гри – він розробляє моторику рук за допомогою гральних карт.

Ілля Шевчук виконав концерт для труби з оркестром 2 та 3 частини. Твір, написаний Йозефом Гайдном у тональності мі-бемоль мажор, подарував глядачам піднесений настрій, а лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Ілля Шевчук вразив своєю майстерністю.

Далі лунала музика англійського композитора Едварда Елгара у виконанні Олександра Подика – концерт для віолончелі з оркестром, і, здається, ця витончена гра заполонила весь простір концертної зали.

Запальні ритми іспанського композитора Пабло Сарасоте в композиції «Інтродукція і тарантела» у виконанні юної львів’янки Роксоляни Гетьман вразили майстерністю виконання, витончена гра на скрипці музикантки нікого не лишила байдужим.

Блискуча фантазія на теми з опери «Кармен» у виконанні саксофоніста Івана Лисковця – ще один неймовірний музичний номер цього концерту. Він родом із Ковеля, вихованець місцевої школи мистецтв, а нині – студент Національної музичної академії України ім. Петра Чайковського.

Фінальним акордом став концерт для фортепіано з оркестром №1 композитора Ференца Ліста у виконанні Валерія Лешо.

Дві години концерту «Я – Віртуоз» пролетіли як мить, і навіть повітряні тривоги мовчать, коли звучить справжнє музичне мистецтво. Звук тривоги пролунав за декілька хвилин після завершення програми, але він уже не міг зіпсувати піднесеного настрою, який зазвичай виникає, коли на сцені справжні віртуози!

Під час концерту національного проєкту «Я – Віртуоз» здійснювався запис, і згодом його побачать глядачі телеканалу «Суспільне Культура» та радіо «Культура».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду