На Суспільному стартує проєкт про добрі справи представників нацспільнот під час війни

На Суспільному стартує проєкт про добрі справи представників нацспільнот під час війни

15:39,
11 Листопада 2022
2780

На Суспільному стартує проєкт про добрі справи представників нацспільнот під час війни

15:39,
11 Листопада 2022
2780
На Суспільному стартує проєкт про добрі справи представників нацспільнот під час війни
На Суспільному стартує проєкт про добрі справи представників нацспільнот під час війни
Проєкт «Двері» — це чергове свідчення незламності та згуртованості української нації.

На місцевих телеканалах Суспільного, у національному марафоні «Єдині новини #UAразом», на телеканалі «Суспільне Культура» та на ютуб-каналі Першого стартує проєкт «Двері» про українців різного етнічного походження, яких змінила повномасштабна війна, та про сім'ї, які вони рятують.

Перший випуск можна буде побачити 13 листопада о 16:00 в ефірі регіональних телеканалів Суспільного.

Проєкт «Двері» створила команда Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного. За словами керівниці центру Анастасії Гудими, в 16 документальних історіях її колеги розповіли про реальне життя українців — тих, що відчинили двері своєї домівки для тих, чий дім довелось умістити у валізу.

«Наші герої — нащадки вимушених переселенців з інших країн. Вони добре пам'ятають непрості історії життя своїх родичів і факти про те, як одного дня українська земля відчинила свої двері для них, і тепер питання допомоги вимушеним переселенцям з інших регіонів країни для них особисте і надважливе. Вони не очолюють волонтерських організацій, не займають високих посад, не є відомими особистостями — вони Українці, від яких можна заряджатись, як від генератора посеред темної ночі», — розповіла Анастасія Гудима. 

Перший випуск складається з трьох історій героїв з Одещини, які мають різне етнічне походження. Зокрема, це розповідь Олександри Корчинської, вчительки фізики з польським корінням із селища Маяки, яка створила волонтерський хаб.

Ще одна історія — стоматологині Наталі Чобан з Одеси, болгарського й гагаузького походження, яка відкрила двері свого стоматологічного кабінету для військових і вимушених переселенців. Також є розповідь азербайджанця Фазиля Аксєрова, який прихистив вимушених переселенців і передав на передову понад 100 бронежилетів та 10 автомобілів.

Креативна продюсерка Координаційного центру мовлення національних меншин Суспільного Олена Кривенко розповіла про метафорику назви «Двері». Вислів однієї з героїнь проєкту влучно описує його суть: «Допомагати — значить перемагати».

Редакторка проєкту «Двері» Надія Стадницька зізналася, що проєкт та його герої стали для неї справжнім відкриттям. 

«Тепер знаю: коли одні двері зачиняються, обов'язково відчиняються інші. Багато людей втратили власні домівки, але знайшли новий прихисток. Втратили рідних, але здобули друзів на все життя. Проєкт "Двері" відкрив перед учасниками не лише двері у новий дім, а й двері у нове життя, дав надію, віру і силу боротися проти Росії», — переконана Надія Стадницька.

Нагадаємо, на початку 2022 року Перший показав проєкт про представників нацспільнот «Наділені добром».

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
groorge
09:12 / 25.03.2024
She can say some color labels although, again, only when she wants to cheapest cialis online
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду