Суспільна довіра до BBC зменшується через секс-скандал з її колишнім працівником

11:00,
31 Жовтня 2012
2308

Суспільна довіра до BBC зменшується через секс-скандал з її колишнім працівником

11:00,
31 Жовтня 2012
2308
Суспільна довіра до BBC зменшується через секс-скандал з її колишнім працівником
Згідно з опитуванням, майже половина платників ліцензії більше не довіряють BBC після скандалу з колишнім радіо-діджеєм корпорації Джиммі Севілом (Jimmy Savile), якого було звинувачено у педофілії.

Скандал довкола Джиммі Севіла, який помер у 2011 році, спалахнув у кінці цього вересня, коли британська телекомпанія ITV показала передачу колишнього детектива Марка Уільямса-Томаса (Mark Williams-Thomas), в якій стверджувалося, що знаменитий ведучий був серійним педофілом.

Справа розслідується і досі, однак Скотланд-Ярд вже визнав провину Джиммі Севіла. Буквально за тиждень після скандальної програми поліція заявила, що до них надійшло близько 120 не пов'язаних одна з одною скарг на дії легендарного ведучого ВВС. Згодом слідчі Скотланд-Ярду заявили, що в секс-скандалі може бути замішаний не тільки покійний Севіл, але і декілька його колег. Крім того, є підозри, що колектив покривав дії свого співробітника, щоб не псувати авторитет корпорації.

Нещодавнє опитування громадської думки, зроблене на замовлення Radio Five Live, показало, що у зв’язку з цим скандалом суспільна довіра до ВВС зменшилася у два рази. Так, 47% аудиторії мовника відповіли, що більше не вважають його «надійним».   

Натомість у 2009 році аналогічне опитування, проведене Newsnight, показало, що цілих 62% жителів Великобританії довіряють ВВС. Стільки ж осіб визнало, що пишаються корпорацією та вважають її об’єктивною.

Зважаючи на актуальність теми, авторитетне британське агентство Com Res також провело своє дослідження. Опитавши більше 1000 глядачів і слухачів, вони дійшли висновку, що секс-скандал дуже сильно нашкодив репутації ВВС сьогодні та буде впливати на ставлення людей до мовника у майбутньому. 

Джерело: Daily Mail

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
news
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду