Заступник директора ВВС News звільнився через секс-скандал у корпорації

11:58,
20 Грудня 2012
2388

Заступник директора ВВС News звільнився через секс-скандал у корпорації

11:58,
20 Грудня 2012
2388
Заступник директора ВВС News звільнився через секс-скандал у корпорації
Заступник директора новинної служби ВВС Стівен Мітчел (Stephen Mitchell) подав у відставку у зв'язку з секс-скандалом довкола колишнього ведучого корпорації Джиммі Севіла (Jimmy Savile).

Про звільнення Мітчела було оголошено після публікації результатів розслідування колишнього керівника Sky News Ніка Полларда (Nick Pollard). Метою перевірки було з'ясування обставин, за яких у грудні 2011 року був скасований випуск підсумкової програми Newsnight, в якому журналісти BBC News розповідали про сексуальні злочини Севіла.

Про скасування програми Newsnight про те, що Севіл може бути причетний до кількох десятків випадків зґвалтувань і домагань, в тому числі і до неповнолітніх, дізналися тільки восени 2012 року. Відповідно, одразу ж цей скандал негативно позначився на репутації ВВС.

В результаті перевірки Нік Поллард дійшов висновку, що рішення про скасування передачі про Севіла було помилковим. Проте воно було прийнято лише внаслідок невдалої організації роботи всередині Британської мовної корпорації. Ознак того, що програма була скасована в спробі приховати злочини Джиммі Севіла, Поллард не виявив.

На думку Полларда, Стівен Мітчелл який пропрацював на ВВС 38 років, припустився дуже серйозної помилки, не проінформувавши керівництво корпорації про те, що сюжет про Севіла був підготовлений і знятий з ефіру. Повідомляється, що Мітчелл покине BBC News в січні 2013 року і не отримає відступних.

Крім того, після публікації розслідування було оголошено ще про декілька інших перестановках на ВВС. Зокрема, свою посаду залишить головний редактор Newsnight Пітер Ріппон (Peter Rippon).

Ще кілька співробітників Newsnight покинуть програму в зв'язку з випуском від 2 листопада 2012 року, яка помилково звинувачувала у педофілії відомого політика-консерватора лорда Алістера МакЕлпайна (Alistair McAlpine).

Нагадаємо, що нещодавно генеральний директор ВВС Джордж Ентвістл (George Entwistle) також пішов з посади у зв'язку з цим недостовірним репортажем.

Джерело: Sky News

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
huffingtonpost
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду