«UA: Перший» покаже наживо церемонію відкриття Олімпіади у Пекіні

«UA: Перший» покаже наживо церемонію відкриття Олімпіади у Пекіні

12:30,
3 Лютого 2022
6585

«UA: Перший» покаже наживо церемонію відкриття Олімпіади у Пекіні

12:30,
3 Лютого 2022
6585
«UA: Перший» покаже наживо церемонію відкриття Олімпіади у Пекіні
«UA: Перший» покаже наживо церемонію відкриття Олімпіади у Пекіні
Під час церемонії відкриття зимових Олімпійських ігр прапороносцями від України будуть два спортсмени.

У п’ятницю, 4 лютого, о 13:55 телеканал «UA: Перший» та диджитал-платформа «Суспільне Спорт» покажуть наживо трансляцію церемонії відкриття XXIV зимових Олімпійських ігор у Пекіні.

Про це анонсували на телеканалі.

Церемонія відбудеться на Олімпійському стадіоні Пекіна, відомому як «Пташине гніздо».

Під час церемонії відкриття відбудеться парад країн-учасниць, під час якого обрані атлети кожної країни виносять свій прапор.

На урочистій церемонії відкриття синьо-жовтий прапор нестимуть – Олімпійський чемпіон з фристайлу Олександр Абраменко і срібна призерка Юнацьких Олімпійських ігор з фігурного катання Олександра Назарова. Про це повідомляє НОК України.

Режисером церемонії відкриття став Чжан Імоу — культовий китайський режисер, актор, сценарист і продюсер. Його фільм «Ju Dou» — перша китайська стрічка, номінована на премію «Оскар», а фільм «Червоний ґаолян» — одна з перших китайських робіт, яка отримала нагороду на Берлінале. Чжан Імоу також був режисером церемонії відкриття літньої Олімпіади у Пекіні 2008 року. Попередньо відомо, що у цьогорічній церемонії відкриття візьмуть участь близько 3000 акторів, проте сценарій залишається у таємниці.

На «UA: Першому» коментуватимуть церемонію відкриття Олімпіади Дмитро Лазуткін та Віталій Волочай.

Перед початком церемонії відкриття о 13:10 у програмі «Студія Олімпійські ігри» розкажуть про останні приготування перед Олімпіадою.

О 22:00 «UA: Перший» покаже повтор Церемонії відкриття XXIV зимових Олімпійських ігор у Пекіні.

Нагадаємо, XXIV зимові Олімпійські ігри пройдуть із 4 по 20 лютого у Пекіні. На Олімпіаду в Пекін від Суспільного поїхала команда з 11 осіб.

На «UA: Першому» та диджитал-платформі «Суспільне Спорт» Ігри коментуватимуть 11 коментаторів.

«UA: Перший» покаже 100 годин змагань, трансляції щодня стартуватимуть о 6:00 й триватимуть до 17:00. На диджитал-платформі «Суспільне Спорт» буде доступно чотири окремі плеєри з трансляцією змагань (один з плеєрів — ретрансляція «UA: Першого»).

Додамо, журналісти Суспільного поділилися першими враженнями від перебування в Пекіні на Олімпіаді-2022: готелі для журналістів обнесені парканом, усі китайці – у щільних захисних костюмах, багато тестів, поліції і перевірок.

Фото: сайт olympics.com

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду