«UA: Перший» наживо покаже Олімпійські ігри у Пекіні-2022

«UA: Перший» наживо покаже Олімпійські ігри у Пекіні-2022

15:25,
11 Січня 2022
3946

«UA: Перший» наживо покаже Олімпійські ігри у Пекіні-2022

15:25,
11 Січня 2022
3946
«UA: Перший» наживо покаже Олімпійські ігри у Пекіні-2022
«UA: Перший» наживо покаже Олімпійські ігри у Пекіні-2022
Понад 2892 спортсмени з 95 країн світу візьмуть участь у змаганнях з 7 видів спорту у 24 дисциплінах. Буде розіграно 109 комплектів нагород.

Із 4 по 20 лютого у китайській столиці Пекіні проходитимуть XXIV зимові Олімпійські ігри-2022, які транслюватиме суспільний телеканал «UA: Перший» та диджитал-платформа «Суспільне Спорт».

10 січня у Пекіні відкрили головний медіацентр зимових Олімпійських ігор, повідомляє сайт Національного олімпійського комету України.

Головний медіацентр знаходиться в безпосередній близькості від Національного стадіону, Національного центру водних видів спорту («Льодовий куб») та Національного критого стадіону. У медіацентрі проходитимуть основні пресконференції. Він може вмістити близько 2800 акредитованих представників преси з усього світу і працюватиме з 7:00 до 22:00 до 22 січня, оскільки місцевий оргкомітет завершує облаштування всіх приміщень. А вже з 24 січня по 20 лютого буде відкритий цілодобово. Українські журналісти також працюватимуть у Пекіні.

Офіційний девіз зимової Олімпіади – «Разом заради спільного майбутнього». Талісманом стала панда Бін Дунь Дунь. У перекладі з китайської слово «Бін» означає лід, чистоту та силу. Поняття «Дунь Дунь» означає здоровий, міцний та життєрадісний.

На цьогорічній Олімпіаді представлено 15 дисциплін: біатлон, бобслей, гірськолижний спорт, керлінг, ковзанярський спорт, лижне двоборство, лижні гонки, стрибки з трампліна, санний спорт, скелетон, сноуборд, фігурне катання, фристайл, хокей з шайбою, шорт-трек. До вже звичних змагань у різних дисциплінах Міжнародний олімпійський комітет додав сім нових: жіночі одиночні змагання з бобслею, чоловічі та жіночі змагання з фристайлу у дисципліні біг-ейр, змішана естафета у шорт-треку, змішані командні змагання з фристайлу в акробатиці, стрибках на лижах з трампліна і сноуборд-кросі.

На відміну від Токійської олімпіади, де змагання проходили за порожніх трибун, на льодових аренах Пекіна дозволять вхід уболівальникам. Щоправда, квитки розповсюджують виключно для місцевих жителів, тому вболівальники з-за кордону не зможуть відвідати змагання.

Наразі невідома фінальна кількість спортсменів, які поїдуть представляти Україну. Загалом планується, що до складу збірної України увійдуть 40-46 спортсменів у 13 дисциплінах. Станом на грудень Україна отримала понад 30 ліцензій і точно буде представлена у біатлоні, фігурному катанні, лижних гонках, шорт-треку, гірськолижному спорті, лижному двоборстві, сноубордингу, стрибках з трампліна, фристайлі.

Нагадаємо, з 28 листопада 2021 року щонеділі на телеканалі«UA: Перший» виходить передолімпійський проєкт «Дорога до Пекіна», в якій аналізують виступи збірної України з біатлону на кожному етапі та говорять про інші зимові види спорту. 

Фото: сайт noc-ukr.org

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду