«Пекін набагато жорстокіший за Токіо». Дар'я Кузнецова поділилася, як працюють журналісти на Олімпіаді-2022

«Пекін набагато жорстокіший за Токіо». Дар'я Кузнецова поділилася, як працюють журналісти на Олімпіаді-2022

15:55,
2 Лютого 2022
3969

«Пекін набагато жорстокіший за Токіо». Дар'я Кузнецова поділилася, як працюють журналісти на Олімпіаді-2022

15:55,
2 Лютого 2022
3969
«Пекін набагато жорстокіший за Токіо». Дар'я Кузнецова поділилася, як працюють журналісти на Олімпіаді-2022
«Пекін набагато жорстокіший за Токіо». Дар'я Кузнецова поділилася, як працюють журналісти на Олімпіаді-2022
Готелі для журналістів обнесені парканом, усі китайці – у щільних захисних костюмах, багато тестів, поліції і перевірок – перші враження українських журналістів від перебування в Пекіні на Олімпіаді-2022.

У Пекіні на зимових Олімпійських іграх офіційні готелі, де поселили журналістів, обнесені парканом. Виїхати за територію можна тільки олімпійським транспортом. Журналістам Суспільного у перший день перебування у Пекіні двічі робили тест на коронавірус. Журналіст Євген Перестенко із телевізійної групи отримав позитивний тест на коронавірус і зараз перебуває на карантині в ізоляційному готелі.

Про це у коментарі «Детектору медіа» розповіла журналістка «UA: Першого» Дар’я Кузнецова.

«Це мої четверті Олімпійські ігри на місці подій і другі в умовах карантину. Пекін набагато жорстокіший за Токіо в плані ізоляції учасників Ігор від місцевого населення: офіційні готелі обнесені парканом, виїзд за територію тільки олімпійським транспортом, усі китайці – у щільних захисних костюмах», – поділилася журналістка.

Як відомо, 2 лютого вранці біатлоністка Олена Білосюк отримала позитивний тест на коронавірус, через що не зможе взяти участь в кількох перших стартах на Олімпіаді-2022.

«І не лише у біатлонній збірній є випадки позитивних тестів, наш кореспондент Євген Перестенко також зараз перебуває на карантині в ізоляційному готелі», – зазначила Дар’я Кузнецова.

За її словами, незважаючи на всі обмеження, команда Суспільного буде шукати позитив на аренах. «Сподіваюся, українці залишатимуться позитивними по життю і у плані спортивних результатів, а от тести на ковід нехай у всіх будуть негативні», –  додала вона.

Спортивний журналіст радіо «Промінь» Вадим Корженко, який також перебуває у Пекіні, розповів 1 лютого в радіоефірі, що коли їхав з аеропорту до готелю, бачив дуже багато поліції. На журналістів чекало багато тестів і перевірок особистих речей. Із команди Суспільного двоє людей відразу після прибуття у готель отримали позитивний тест на коронавірус. Одного з них ізолювали в окремий готель. Інша людина перебуває зі всіма журналістами в одному готелі, але виходити з номера заборонено. В обох стан здоров’я задовільний, почуваються добре.

За його словами, вся команда Суспільного здавала тести при виході з літака, і всі були здорові. У Пекіні в готелі у перший день їм довелося здавати тест зранку і ввечері, щоб підтвердити, що усе добре. Вадим Корженко зазначив, що у Китаї тести на коронавірус беруть значно жорсткіше, ніж в Україні. «Думав, гортань мені порвуть і носа зламають. Ось що роблять в Китаї», – сказав журналіст.

Всі українські журналісти перебували у готелі один день на самоізоляції, без можливості відвідати медіацентр. Вадим Корженко розповів, що мешкає на 21-му поверсі в готелі. За його словами, готель класний, але дуже слабкий інтернет, через що журналісти обурені. Від готелю, який знаходиться у Пекіні і де зараз плюсова температура, їм доведеться їхати у медіацентр майже 50 хвилин, а в засніжені гори, де проходитимуть Ігри, – понад годину швидкісним потягом.

Нагадаємо, XXIV зимові Олімпійські ігри-2022 пройдуть із 4 по 20 лютого у Пекіні. На Олімпіаду в Пекін від Суспільного поїхала команда з 11 осіб.

«UA: Перший» покаже 100 годин змагань, трансляції щодня стартуватимуть о 6:00 й триватимуть до 17:00. На диджитал-платформі «Суспільне Спорт» буде доступно чотири окремі плеєри з трансляцією змагань (один з плеєрів — ретрансляція «UA: Першого»).

Додамо, що акредитація на зимові Олімпійські ігри-2022 тривала з 1 жовтня до 1 грудня 2020 року і здійснювалася через Національні олімпійські комітети. Відповідно до рішення Міжнародного Олімпійського Комітету, НОК України отримав квоту для акредитації 9 журналістів (друкованих та електронних ЗМІ) та 4 фотокореспондентів.

Фото: Суспільне мовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду