На «UA: Першому» стартує другий сезон фольклорного шоу «Країна пісень»

На «UA: Першому» стартує другий сезон фольклорного шоу «Країна пісень»

14:13,
22 Грудня 2021
2730

На «UA: Першому» стартує другий сезон фольклорного шоу «Країна пісень»

14:13,
22 Грудня 2021
2730
На «UA: Першому» стартує другий сезон фольклорного шоу «Країна пісень»
На «UA: Першому» стартує другий сезон фольклорного шоу «Країна пісень»
Ведучими залишаються етноспівачка Іванка Червінська та лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко.

25 і 26 грудня о 15:10 на «UA: Першому» відбудеться прем’єра другого сезону фольклорного шоу власного виробництва «Країна пісень».

Ведучими залишаються етноспівачка Іванка Червінська та лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко, повідомили на корпоративному сайті Суспільного.

Вони познайомлять глядачів із різноманітними колективами, котрі бережуть майже втрачені звичаї й традиції наших пращурів.

За словами виконавчого продюсера творчого об’єднання розважального мовлення Станіслава Мєдвєдєва, у новому сезоні будуть автентичні народні пісні, знайомства з аматорськими колективами з різних регіонів України, їхнім побутом, кулінарними традиціями різних регіонів, обрядами й звичаями. «“Країна пісень” залишається програмою про людей, об'єднаних любов'ю до України», — сказав він.

У прем’єрному випуску 25 грудня глядачі зустрінуться з героєм шоу першого сезону — Олексієм Зайцем. І цього разу вони разом з Іванкою Червінською виготовлятимуть традиційне українське взуття — постоли.

У Батуринській фортеці, що на Чернігівщині, Сергій Фоменко перевтілиться у козака і там познайомиться з народним ансамблем «Козацька душа», який відтворює козацькі пісні. Колектив виконає у передачі пісню на слова гетьмана Івана Мазепи.

У другому випуску 26 грудня Іванка Червінська завітає до ансамблю «Журавка» (с. Горностайпіль Київської області) та дізнається особисту історію учасниці ансамблю про повернення додому після вибуху реактора на ЧАЕС.

Ансамбль «Горлиця»  із села Красногорівка Полтавської області не тільки співатиме народних пісень. Його учасниця навчить Сергія Фоменка готувати національну болгарську страву — манжу, яку полюбляють чоловіки, бо вона з перчинкою.

Нагадаємо, навесні у 2020 році на «UA: Першому» вийшла нова фольклорна музична програма «Країна пісень». 

Прем’єру першого сезону фольклорного шоу подивилися 2,1 мільйона глядачів в ефірі суспільного телеканалу «UA: Перший». Проєкт потрапив до номінації «Розважальний контент» медіапремії Adami-2020.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Мотовилівка
20:09 / 22.12.2021
Немічні переспіви Фольк-мьюзик! А ведучі, під яких вибивали гарненькі гроші, і поруч з Оксаною Пекун не стояли!!!
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду