«UA: Культура» проведе нацвідбір на дитяче «Євробачення»

«UA: Культура» проведе нацвідбір на дитяче «Євробачення»

11:40,
12 Серпня 2021
2680

«UA: Культура» проведе нацвідбір на дитяче «Євробачення»

11:40,
12 Серпня 2021
2680
«UA: Культура» проведе нацвідбір на дитяче «Євробачення»
«UA: Культура» проведе нацвідбір на дитяче «Євробачення»
І транслюватиме наживо фінал конкурсу у грудні 2021 року.

Суспільний телеканал «UA: Культура» проведе національний відбір на участь України у дитячому пісенному конкурсі «Євробачення-2021» і транслюватиме фінал конкурсу 19 грудня, який відбудеться у Парижі.

12 серпня Суспільне оголосило мистецький конкурс на виготовлення телеверсії фіналу національного відбору, відеокліпу та постановки виступу виконавця від України, йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

Незабаром Суспільний мовник оприлюднить правила участі у нацвідборі.

19 грудня «UA: Культура» транслюватиме фінал дитячого пісенного конкурсу «Євробачення-2021», який відбудеться  у паризькому концерт-холі La Seine Musicale, розташованому на острові Іль-Сеґен посеред річки Сена.

Цьогорічне гасло Дитячого пісенного конкурсу — «Уявляй» (Imagine), був обраний з кількох причин — як нагадування про пісню Валентини, минулорічної переможниці на дитячому Євробаченні у Варшаві. А також як спонукання до мрій та творення, як майданчик розуму для побудови кращого нового світу, адже  сила уяви нескінченна, особливо у дітей.

Нагадаємо, минулого року Україну на дитячому Євробаченні, яке через пандемію коронавірусу відбулося онлайн, представляв Олександр Балабанов і посів сьоме місце з піснею «Відкривай».

У травні 2021 року Європейська спілка мовників (ЄМС, EBU) та її член суспільний мовник Франції France Télévisions повідомили, що Париж стане офіційним містом-господарем цьогорічного дитячого «Євробачення».

Зазначимо, дитячий пісенний конкурс «Євробачення» — щорічний міжнародний конкурс для дітей віком до 14 років, у якому беруть участь по одному представнику від кожної з країн-членів Європейської мовної спілки. Конкурс вперше провели 2003 року. Україна бере участь у конкурсі з 2006 року. 

Фото: сайт EBU

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду