До Дня матері Суспільне покаже фільм «Я не зламалась»

До Дня матері Суспільне покаже фільм «Я не зламалась»

15:25,
7 Травня 2021
3925

До Дня матері Суспільне покаже фільм «Я не зламалась»

15:25,
7 Травня 2021
3925
До Дня матері Суспільне покаже фільм «Я не зламалась»
До Дня матері Суспільне покаже фільм «Я не зламалась»
10 травня, до Всесвітнього дня матері, філії та цифрові платформи Суспільного мовлення покажуть документальний фільм «Я не зламалась».

На регіональних телеканалах Суспільного фільм вийде о 20:00, на «UA: Закарпаття» — о 21:00, на ютуб-каналі «UA: Перший — 11 травня  о 21:00.

«Я не зламалась» – це четверта серія документального серіалу «Наші 30». Фільм заснований на особистих історіях жінок, які у часи тотального дефіциту і безгрошів’я були змушені перевинаходити себе, щоб утримувати власні родини. Героїні фільму згадують, як вдавалися до відчайдушних кроків, як-от еміграція або радикальна зміна професії, ризикованих поїздок за кордон чи спроб побудови власного бізнесу, коли правил ще не існувало і все було дозволено. 

За словами співавторки фільму Анни Єресько, це історія про наших мам, у яких в 1990-ті не було ані часу перелаштуватися на нові правила, ані другої спроби в ухваленні самостійних рішень, і ніхто не питав, чи готові вони до цього.

«Вони не брали участі в історичних процесах народження нового суспільства, а виживали. У них тоді не було змоги рефлексувати щодо ролі жінки у суспільстві чи про відмінність їхнього покоління від радянського. Тому ця рефлексія лишається за нами. Сподіваємося, що цей фільм стане приводом для такої рефлексії. А ще приводом розпитати вашу маму про її життя  1990-ті», — сказала вона.

Нагадаємо, 19 квітня Суспільний мовник запустив документальний мультимедійний проєкт «Наші 30»  до річниці незалежності України.

До мультимедійного проєкту «Наші 30» увійдуть документальний серіал «Наші 30» – спогади і рефлексії громадян про великі події та явища 1990-х років, подкаст «Наші 30. Жива історія» та інтерактивний простір «Жива історія».

Документальний серіал «Наші 30» – це 9 документальних серій, які показуватимуть щотижня протягом квітня-травня, а також по одному епізоду напередодні Олімпійських ігор у липні, та до Дня Незалежності у серпні.

Проєкт створено командою Лабораторії журналістики суспільного інтересу, незалежних соціологів, дослідників та журналістів за підтримки Посольства США в Україні. 

Ілюстрація: сайт corp.suspilne.media

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду