Альона Макаренко вестиме «Новини» на «UA: Першому»

Альона Макаренко вестиме «Новини» на «UA: Першому»

11:39,
27 Листопада 2020
3889

Альона Макаренко вестиме «Новини» на «UA: Першому»

11:39,
27 Листопада 2020
3889
Альона Макаренко вестиме «Новини» на «UA: Першому»
Альона Макаренко вестиме «Новини» на «UA: Першому»
До того вона була ведучою новин і журналісткою на регіональному суспільному каналі «UA: Чернігів».

30 листопада журналістка і ведуча Альона Макаренко розпочне вестиранкові та денні випуски «Новин» на суспільному телеканалі «UA: Перший».

За словами генерального продюсера інформаційного мовлення Суспільного Федора Скрипника, вона пройшла кастинг на ведучу новин разом із Євгенієм Агарковим.

Альона Макаренко розпочала кар’єру в журналістиці в Чернігові, де працювала коректоркою у газеті, журналісткою інтернет-видання, головною редакторкою обласної газети. З 2018 року почала працювати на на суспільному каналі «UA: Чернігів».

За словами Альони Макаренко, саме на «UA: Чернігові» вона відчула смак тієї журналістики, якої її вчили шість з половиною років у виші: незалежної, об'єктивної, оперативної, і, так би мовити, достойної.

«В Україні є мовник, якому можна довіряти, тому я тут.  Збулася мрія дівчинки з маленького містечка на півночі країни — стати ведучою новин. Дякую команді Суспільного за таку можливість і довіру», – цитує її слова пресслужба Суспільного.

Нагадаємо, Олексій Гомон звільнився з «UA: Першого» за власним бажанням першого вересня 2020 року. Через кілька днів на Суспільному оголосили вакансію ведучих новин. На його місце обрали на кастингу двох ведучих Євгенія Агакова та Альону Макаренко.

Із 7 вересня «Новини» на «UA: Першому» виходять із нової Суспільної студії. Їх транслюють як на загальнонаціональному каналі, так і в ефірі регіональних каналів. У будні  «Новини» виходять о 7:00, 8:00, 9:00, 13:00, 15:00, 18:00 та о 21:00. У вихідні — о 7:00, 8:00, 9:00 та о 21:00. В ефірі почергово працюють ведучі Анна ЧередниченкоВ’ячеслав Афутін, Євгеній Агарков, Валерія Богренцова та Альона Макаренко.

Фото: пресслужби Суспільного

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду