Євгеній Агарков став ведучим новин «UA: Першому»

Євгеній Агарков став ведучим новин «UA: Першому»

13:19,
9 Листопада 2020
5293

Євгеній Агарков став ведучим новин «UA: Першому»

13:19,
9 Листопада 2020
5293
Євгеній Агарков став ведучим новин «UA: Першому»
Євгеній Агарков став ведучим новин «UA: Першому»
Він вестиме «Новини» на Суспільному у денному слоті.

9 листопада о 07:00 Євгеній Агарков уперше вийшов в ефір на каналі «UA: Перший». Він також вестиме «Новини» о 07:00, о 13:00 та о 15:00.

Ранкові та денні випуски новин «UA: Першого» транслюють філії Суспільного на регіональних каналах.

Як сказав сайту «Детектор суспільного мовлення» генеральний продюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник, Євгенія Агаркова та ще одного ведучого відібрали з великої кількості бажаючих, які подали свої резюме на оголошену вакансію. Перевагу надавали людям із досвідом у новинах і з незаплямованою репутацією у надсумнівних медіа.

«Ми шукали одну людину замість Олексія Гомона, який від нас пішов. Олексій працював на п’ятиденці, а ринок диктує зовсім інші умови, тож ми створили ще одну ставку в дирекції на денний слот. Для цього ми відібрали двох людей», – сказав Федір Скрипник.  

За його словами, нові ведучі працюватимуть тиждень через тиждень, як це заведено на ринку та як це працює якісно. Також наразі тривають обговорення про збільшення випусків новин у вихідні.

Федір Скрипник наголосив, що ведучі новин на Суспільному – це не диктори, які читають із суфлера.

«Наші ведучі – повноцінні гравці випускової і редакторської груп. Вони можуть зірватися і поїхати на зйомки чи у відрядження. Наші ведучі – не диктори, які вийшли і прочитали з суфлера», – додав пан Скрипник.  

Імені другого ведучого, який чергуватиметься з Євгенієм Агарковим, поки не розголошують.

Євгеній Агарков працював журналістом і сценаристом у розважальних телепрограмах на українських продакшенах, телеканалах та радіо, серед яких «UA: Перший», «Інтер», СТБ, News One, UBR, Star Media. Був журналістом у «ТСН» (1+1) та програмі «Спецкор» (2+2), ведучим програми «Лицом к лицу» на каналі іномовлення України UATV..

Влітку 2014-го поїхав до Росії робити серію репортажів про викрадену українську льотчицю — Надію Савченко, за що був затриманий російськими спецслужбами. Після депортації з Росії почав працювати у гарячих точках зони АТО по лінії фронту від Маріуполя до Луганщини. Викладач Київського національного університету культури і мистецтв.

Нагадаємо, Олексій Гомон звільнився з «UA: Першого» за власним бажанням із першого вересня 2020 року. Через кілька днів на Суспільному оголосили вакансію ведучих новин.

Із 7 вересня «Новини» на «UA: Першому» виходять із нової Суспільної студії. У будні «Новини» виходять в ефір дев’ять разів — о 6:30, 7:00, 8:00, 9:00, 9:25, 13:00, 15:00, 18:00 та 21:00,  у суботу та неділю мають по чотири випуски — о 7:00, 8:00, 9:00 та 21:00.

До 9 листопада «Новини» вели Валерія БогренцоваВ’ячеслав АфутінАнна Чередниченко і Катерина Полякова. Тепер приєдналися ще двоє ведучих, серед яких Євгеній Агарков.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду