Деякі кандидати не хочуть приходити на ефіри Суспільного – Чернотицький

Деякі кандидати не хочуть приходити на ефіри Суспільного – Чернотицький

11:58,
6 Жовтня 2020
2660

Деякі кандидати не хочуть приходити на ефіри Суспільного – Чернотицький

11:58,
6 Жовтня 2020
2660
Деякі кандидати не хочуть приходити на ефіри Суспільного – Чернотицький
Деякі кандидати не хочуть приходити на ефіри Суспільного – Чернотицький
Частина кандидатів на участь у місцевих виборах мають страх перед чесними ефірами, їм комфортніше заплатити гроші за «теплі ванни».

Філії Суспільного під час місцевих виборів 2020 стикаються з трьома проблемами – це COVID-19, страх кандидатів перед чесними ефірами й великою кількістю учасників перегонів.

Про це розповів член правління Національної суспільної телерадіомпанії Микола Чернотицький під час онлайн-обговорення «Саморегулювання медіа під час місцевих виборів 2020», яке 5 жовтня провели Центр демократії та верховенства права й Незалежна медійна рада в співпраці з проєктом «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні».

Пан Чернотицький сказав, що журналісти філій Суспільного під загрозою захворіти на COVID-19.

«Наразі ми намагаємося акумулювати ресурси для проведення аналітичних дебатних програм на місцевому рівні, щоб охопити якомога більше виборчих тем. Час від часу філії Суспільного йдуть на карантин. Я дуже сподіваюся, що в цей період, з 5 по 25 жовтня, ми все-таки зможемо вберегти одне одного й виконати місію Суспільного максимально повно», — сказав Микола Чернотицький.

За його словами, деякі кандидати не хочуть приходити на ефіри Суспільного.

«Для деяких кандидатів набагато комфортніше на приватних медіа, де їм за гроші влаштовують "теплі ванни". На жаль, багато ЗМІ, як місцевих, так і на національному рівні — це не медіа, а засоби лобіювання тих чи інших інтересів», — сказав Микола Чернотицький.

На думку члена правління, ще одним викликом є масштаб цьогорічних місцевих виборів.Учасників на перегонах набагато більше, ніж було на парламентських чи президентських. 

«Ми розуміємо, що не можемо охопити все. Тому поставили для себе такі пріоритети: місцеві ради обласних центрів, міські голови обласних центрів, обласні ради й за можливості — центри популярних ОТГ», — сказав пан Чернотицький.

Також ряд експертів на цих перегонах стали кандидатами.

«Багато експертів, із якими філії Суспільного співпрацювали на місцевому рівні, у цих перегонах стали кандидатами в депутати від різних політичних сил. Це значно звужує незаангажоване експертне середовище. Проте ми намагаємося виходити із цієї ситуації», — додав він.

Микола Чернотицький зазначив, що усі платформи Суспільного висвітлюють виборчі перегони.

Нагадаємо, із 7 вересня впродовж семи тижнів на всіх платформах Суспільного у виборчому марафоні «Місцеві» розповідатимуть історії з усієї країни про те, якими проблемами насправді живуть люди в регіонах і як їх можна вирішувати на місцевому рівні, не чекаючи виборів чи великих політичних рішень.

Фото: пресслужби НСТУ

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду