Матчі Бундесліги забезпечили німецькому суспільному мовнику ARD рекордні рейтинги

14:52,
13 Серпня 2013
2911

Матчі Бундесліги забезпечили німецькому суспільному мовнику ARD рекордні рейтинги

14:52,
13 Серпня 2013
2911
Матчі Бундесліги забезпечили німецькому суспільному мовнику ARD рекордні рейтинги
Майже 7,4 млн глядачів дивилися перший матч нового сезону футбольної Бундесліги, який транслював німецький суспільний мовник ARD. Це на 1,5 млн більше, ніж минулого року, а також це найвищий рейтинг серед німецьких телеканалів протягом останнього вікенду.

Завдяки трансляції матчу між командами Bayern Munich та Monchengladbach суспільний мовник переміг національний рейтинг-батл із аудиторією обсягом 7,39 млн глядачів. Найближчим конкурентом футболу на ARD був німецький кримінальний серіал Der Staatsanwalt на каналі іншого суспільного мовника ZDF, який привернув увагу 4,55 млн глядачів. Для порівняння: найретинговіший серіал США Navy CIS зібрав у цей вікенд 2,6 млн глядачів.

Зазвичай матчі європейських національних ліг транслюються на комерційному телебаченні, оскільки приватні канали мають на них ексклюзивні права. Але в Німеччині перший і останній матчі Бундесліги традиційно транслюються на каналах суспільного мовлення, гарантуючи величезну аудиторію, адже це безкоштовно.

Німецька національна футбольна ліга стала користуватися безпрецедентною популярністю після минулого сезону, коли вперше у фіналі Ліги чемпіонів зустрілися два німецькі клуби – Bayern Munich і Borussia Dortmund. Той матч дивилися рекордні 21,61 млн глядачів з Німеччини і 200 млн в усьому світі.

Керівний орган німецького футболу DFL чекає на нові масштабні угоди з продажу прав на трансляцію матчів Бундесліги. Наразі через продаж прав на трансляцію іноземних компаніям вони приносять близько $95 млн за сезон, що демонструє значне відставання німецького футболу від прибутків національних чемпіонатів, наприклад, Іспанії ($200 млн), Італії ($156 млн), а також від безумовного лідера – Прем’єр-ліги Великобританії, яка приносить $750 млн прибутку за один сезон. Проте у 2015 році DFL оновлюватиме угоди, сподіваючись на збільшення їхньої вартості до $200 млн. Наразі популярність німецького футболу у світі зростає, наприклад, суспільний мовник Великобританії ITV запустив спеціальне щотижневе шоу, присвячене найкращим матчам Бундесліги.

Джерело: The Hollywood Reporter

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Mirror/Alex Livesey
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду