«UA: Перший» увійшов до ТОП-20 телеканалів за аудиторією 18+ (вся Україна)

«UA: Перший» увійшов до ТОП-20 телеканалів за аудиторією 18+ (вся Україна)

17:53,
16 Липня 2020
3642

«UA: Перший» увійшов до ТОП-20 телеканалів за аудиторією 18+ (вся Україна)

17:53,
16 Липня 2020
3642
«UA: Перший» увійшов до ТОП-20 телеканалів за аудиторією 18+ (вся Україна)
«UA: Перший» увійшов до ТОП-20 телеканалів за аудиторією 18+ (вся Україна)
За підсумками першого півріччя 2020 року частка суспільного телеканалу «UA: Перший» зросла на 29% у порівнянні з першим півріччям 2019-го року.

Частка «UA: Першого» сягнула показника 0,97%. Це дозволило каналу піднятися на дві позиції та увійти до ТОП-20 телеканалів за аудиторією 18+ (вся Україна), повідомляє пресслужба Суспільного з посиланням на дані ТВ-панелі, які належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: Перший. Дані наведено для аудиторій 18+ за показниками shr%. Докладно — у глосарії ІТК.

Згідно з дослідженнями, особливою популярністю у глядачів користуються ранкові й праймові новини, завдяки чому вони увійшли до ТОП-6 щоденних новин серед усіх українських телеканалів у відповідних слотах. Ранкові новини набрали  за півріччя середню частку 1,97%, праймові — 1,41%.

Частка марафону «На карантині», який на початку червня «На карантині. Марафон» був переформатований у проєкт «Суспільна студія. Марафон», склала 1,06%, завдяки чому показники відповідного слоту зросли на 28%.

Також популярними стали трансляції церковних богослужінь. Частка телеканалу у відповідних слотах зросла, у середньому, у 4 рази.

Зокрема, трансляції богослужінь Православної церкви України збирають середню частку 3,8%, Української греко-католицької церкви — 3,65%, Римсько-католицької церкви в Україні — 2,43%. 

У першому півріччі 2020 року телеканал розпочав виробництво власних проєктів-розслідувань, які демонструють позитивну динаміку показників. Перша передача з цього циклу, — «Дрогобич», у якій йшлося про причини та обставини обвалу чотириповерхового житлового будинку в місті Дрогобичі, отримала частку 0,78% та другий проєкт, — «Сто років ізоляції», який зазирнув за лаштунки системи психіатричних лікарень в Україні, зібрав частку 0,85% та отримав широкий суспільний та медійний резонанс. У планах Суспільного мовника — виробництво ще кількох розслідувань до кінця цього року.

Нагадаємо, за даними моніторингового звіту Інституту масової інформації за ІІ квартал 2020 року, в новинах «UA: Першого» не знайдено жодного замовного матеріалу

Додамо,  на «UA: Першому» планують досягти ромір частки аудиторії 1,30 % до кінця 2020 року. 

Як писав «Детектор медіа», показники «UA: Першого» у 2019 році впали по всіх основних аудиторіях. Канал не дотягнув до частки 1% по жодній з основних аудиторій. 

При тому в січні 2020 року показники «UA: Першого» зросли завдяки біатлону і фільмам про диких звірів. Наприклад, за «4+» частка каналу зросла з 0,54% до 0,92%, а за комерційною аудиторією «18-54, 50 тис.+» – з 0,34% до 0,49%.

У квітні 2020 року на каналі найкраще дивилися новини, проєкт Майкла Щура та великодні богослужіння.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду