НСТУ: «Новини» і «Спорт» на Суспільному – найкращі проєкти власного виробництва

НСТУ: «Новини» і «Спорт» на Суспільному – найкращі проєкти власного виробництва

14:38,
23 Жовтня 2020
1936

НСТУ: «Новини» і «Спорт» на Суспільному – найкращі проєкти власного виробництва

14:38,
23 Жовтня 2020
1936
НСТУ: «Новини» і «Спорт» на Суспільному – найкращі проєкти власного виробництва
НСТУ: «Новини» і «Спорт» на Суспільному – найкращі проєкти власного виробництва
У пік-праймі показники топових випусків сягали рейтингу 1,03% та частки 3,03% і відповідно 1,05% та 2,99%.

На «UA: Першому» та «UA: Культурі» найрейтинговішими за 9 місяців 2020 року стали спортивні та релігійні трансляції, з контенту власного виробництва найкраще дивилися новинні і спортивні випуски.

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного з посиланням на дані ТВ-панелі, які належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — Комунікаційний Альянс та представлені UA: Перший. Дані наведено для аудиторій 18+ за показниками rat%, shr%. Докладно — у глосарії ІТК.

Частка аудиторії «UA: Першого» за 9 місяців 2020 року порівняно з аналогічними показниками 2019 року зросла на 29% (аудиторія 18+, уся Україна).— із 0,72 до 0,93%.

Частка аудиторії «UA: Культура» за аналогічний період зросла на 22% — із 0,09 до 0,11%.

Найрейтинговішими за 9 місяців 2020 року стали трансляції Кубка України з футболу «Динамо» — «Ворскла» 8 липня (rat 1,76%, shr 6,73%) та Кубка світу з біатлону 25 січня (rat 1,69%, shr 5,59%).

Серед найкращих проєктів власного виробництва — «Новини» й «Спорт». У пік-праймі показники топових випусків сягали рейтингу 1,03% та частки 3,03% і відповідно 1,05% та 2,99%. Новинні і спортивні випуски демонструють динаміку зростання переглядів порівняно з показниками третього кварталу 2019 року на 13 і 40% відповідно. Вечірній випуск «Новин» о 21:00 має частку аудиторії 2,06% (rat 0,7%), а «Спорт» о 21:35 у середньому має частку 1,97% (rat 0,68%).

До найрейтинговіших випусків програм за 9 місяців потрапили також релігійні трансляції: недільна свята меса Римо-католицької церкви в Україні — із часткою 4,7% та рейтингом 1,38%, Божественна літургія ПЦУ у Свято-Михайлівському кафедральному соборі — із часткою 5,32% й рейтингом 1,31% та Великоднє богослужіння УГКЦ — із часткою 5,79% та рейтингом 1,28%.

За словами генерального продюсера дирекції телебачення Суспільного Григорія Тичини, зростання частки суспільних телеканалів він пов’язує з кількома основними факторами.

«По-перше, було систематизовано роботу із сітками мовлення каналів і вибудувано їхню жорстку лінійну структуру. По-друге, завдяки переходу до безшовного програмування й оптимізації розміщення рекламно-анонсних блоків ми досягли перетікання аудиторії між слотами. Ретельно сплановано та стабілізовано прайм. Він будується переважно на документальному контенті, але його стрижнем на UA: Першому є наш власний продукт — якісні випуски «Новин» і «Спорту». Ще одним важливим фактором є прямоефірні трансляції значущих подій, які резонують у суспільстві й збирають біля екранів велику аудиторію. Тому навіть попри скасування літньої Олімпіади, на показники якої ми покладалися, прогнозуючи результати третього кварталу цього року, ми зберігаємо позитивну динаміку й почуваємося набагато впевненіше, ніж минулого року», – сказав він.

Хороші показники продемонстрували спецпроєкти власного виробництва Суспільного мовника. Документальний проєкт авторки Євгенії Подобної «Мій прапор» до Дня прапора України зібрав частку аудиторії 0,98% (rat 0,29%). Документальний проєкт авторки Наталії Гуменюк до Дня пам’яті Георгія Гонгадзе «Вбивство Гонгадзе. 20 років у пошуках правди» мав частку 0,88% (rat 0,29%). Документальне розслідування журналістки Суспільного Інни Білецької «Помилка-83» зібрав частку 0,84% (rat 0,25%).

Упродовж серпня рейтинговими були й постійні проєкти телеканалу «UA: Перший». Фольклорна музична програма «Країна пісень» у середньому мала частку перегляду 1,68% (rat 0,38%), а «UA: Фольк» — частку 1,13% (0,22%).

Нагадаємо,  у День Незалежності «UA: Перший» посів 4-те місце за часткою серед аудиторії 18+.

Додамо, у червні 2020 року «UA: Перший» почав нарощувати свої показники. Частка каналу пішла вгору, але до 1% ще не дотягнулась. На початку літа найкраще дивилися новини і фільми про дику природу.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду