Показники «UA: Першого» у 2019 році впали по всіх основних аудиторіях

Показники «UA: Першого» у 2019 році впали по всіх основних аудиторіях

15:54,
21 Січня 2020
3798

Показники «UA: Першого» у 2019 році впали по всіх основних аудиторіях

15:54,
21 Січня 2020
3798
Показники «UA: Першого» у 2019 році впали по всіх основних аудиторіях
Показники «UA: Першого» у 2019 році впали по всіх основних аудиторіях
Канал Суспільного мовлення «UA: Перший» у 2019 році не дотягнув до частки 1% по жодній з основних аудиторій. При тому канал втратив за рік частину жіночої аудиторії.

Про це написала на Наталія Данькова на сайті «Детектор медіа» у статті «Детектор телерейтингів: підсумки 2019 року».

Для аналізу вона використала дані телепанелі, які належать ІТК; дослідник — Nielsen; моніторинг — «Комунікаційний альянс». Дані наведено для аудиторій 18+, 18–54, вибірки «Вся Україна» та «50 тис.+» за показниками rat % і shr %. Дані Overnight. Детальніше по показниках — у глосарії ІТК.

Зростання / зниження частки каналу за 2019 рік формується на основі порівняння з 2018 роком.

Згідно з дослідженням, показники «UA: Першого» впали по всіх основних аудиторіях – від «4+, вся Україна» до «18-54, 50 тис.+». Канал не дотягнув до частки 1% по жодній з основних аудиторій. Найвищу середньорічну частку він має за «18+, вся Україна» – 0,71%. За комерційною аудиторією «18-54, 50 тис.+» – 0,4%.

«Упродовж року у топі опинялися документальні фільми про тварин, біатлон, футбол, "Євробачення" і трохи власних проєктів (новини, проєкт з Майклом Щуром, "Схеми" та "Наші гроші"). Дуже вдалим рішенням було придбання прав на показ молодіжного чемпіонату світу з футболу, перемогу в якому здобула збірна України», – зазначає Наталія Данькова.

Упродовж 2019 року  «UA: Перший» транслював досить різнорідні серіали – від італійської мелодрами «Еліза» на початку року, до норвезького фантастично-політичного серіалу «Окуповані» та «Бюджетників» власного виробнцтва.

«Найкраща трансляція каналу – новини 19 квітня, у день дебатів на стадіоні та на Суспільному. Також у топі – токшоу "Зворотний відлік" у цей же день. Власне, показники каналу зростали саме в дні суспільно-політичних трансляцій. Також примітно, що в топі програм року – новорічне привітання Володимира Зеленського», – йдеться у статті.  

Окрім того, «UA: Перший» втратив за рік частину жіночої аудиторії.

Нагадаємо, у 2020 році «UA: Перший» планує глобальний перезапуск – зміну назви і контенту. «Ви побачите нові студії, нових ведучих, нове музичне оформлення, нову графіку, новий логотип, новий зовнішній вигляд каналу. А найголовніше – зміниться контент, стане більш цікавим, більш сучасним для аудиторії», – анонсував Ярослав Лодигін, відповідальний за телевізійну платформу член правління Суспільного.

Як писав «Детектор медіа», у статті «Десь у далекій галактиці: «UA: Перший» та рейтинги (+інтерактив)» Наталії Данькової зазначено, що у 2018 році за ключовими аудиторіями телевізійного ринку 18+, 18–54, 14–49 «UA: Перший» збільшив свою частку порівняно із 2017 роком.

Додамо, у результатах панельного дослідження телевізійної аудиторії за 2018 рік Індустріального Телевізійного Комітету (ІТК) зазначено, що рейтинг «UA: Першого» за 2018 рік впав на 50 %У І кварталі 2018 року він становив 0, 2, у IV кварталі став 0,1.

Інфографіку для «Детектора медіа» розробив Роман Жадько, старший дослідник Vizeum Ukraine.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду