Офіс Ради Європи в Україні передав Суспільному комп’ютери (Доповнено)

Офіс Ради Європи в Україні передав Суспільному комп’ютери (Доповнено)

11:41,
14 Травня 2020
3193

Офіс Ради Європи в Україні передав Суспільному комп’ютери (Доповнено)

11:41,
14 Травня 2020
3193
Офіс Ради Європи в Україні передав Суспільному комп’ютери (Доповнено)
Офіс Ради Європи в Україні передав Суспільному комп’ютери (Доповнено)
13 травня представники Офіс Ради Європи в Україні – Київ передали Національній суспільній телерадіокомпанії України комп’ютери та комплектуючі.

Наразі працівники Суспільного отримали від Офісу Ради Європи 8 ноутбуків, на початку червня передадуть ще два. Про це сайту «Детектор суспільного мовлення»  сказала керівниця проєкту «Європейський союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні» Галина Смірнова.

Вона зазначила, що Суспільне звернулося до всіх донорів на початку пандемії.

«Із початком пандемії COVID-19 у UA:Суспільне мовлення (UA: Перший) виникла потреба забезпечити своїх працівників комп'ютерами, щоб вони могли працювати віддалено.Проте фінансові реалії компанії дуже складні, і ми із задоволенням допомагаємо UA:Суспільне мовлення справитись з таким викликом. Адже для нас усіх, особливо в період пандемії, дуже важлива стабільна робота дійсно незалежного якісного мовника», – зазначили на офіційній сторінці у Facebook Офісу Ради Європи в Україні – Київ.

На Суспільному повідомили, що техніку передадуть командам Суспільної студії, Суспільного радіо, архіву й департаменту маркетингу.

Член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький подякував партнерам за допомогу: «Завдяки підтримці Ради Європи Суспільне отримало значне посилення для роботи під час карантину. Адже попри всі труднощі Суспільне має виконувати своє завдання — забезпечувати українців якісною та об’єктивною інформацією».

Техніка була закуплена в межах Проєкту «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні».

Проєкт «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для зміцнення свободи медіа в Україні» продовжує роботу попередніх проєктів Ради Європи у цій галузі та має на меті посилення системи Суспільного мовлення в Україні.

Нагадаємо, у квітні Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила зміни до закону «Про державний бюджет на 2020 рік». У ньому на Національну суспільну телерадіокомпанію України виділено 1 мільярд 533 мільйони 205,3 тисячі гривень. Скорочення бюджету на 178 мільйони 310,7 тисяч.

Варто зазначити, з 16 березня 2020 року Суспільний мовник запровадив заходи із запобігання коронавірусу. На період карантину запроваджено вхідний санітарний контроль (за можливості безконтактно вимірюватимуть температуру працівників і відвідувачів); до входу в приміщення не допускатимуть осіб з ознаками інфекційного чи респіраторного захворювання;масові заходи в Будинку звукозапису перенесуть або скасують; екскурсії в музеї та приміщення Суспільного мовника тимчасово зупиняють. Більшість працівників Суспільного працюють дистанційно. 

Фото: Фейсбук-сторінка Офісу Ради Європи в Україні – Київ

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду