Суспільне покаже наживо форум Світового Конгресу Українців

Суспільне покаже наживо форум Світового Конгресу Українців

11:00,
5 Жовтня 2020
2364

Суспільне покаже наживо форум Світового Конгресу Українців

11:00,
5 Жовтня 2020
2364
Суспільне покаже наживо форум Світового Конгресу Українців
Суспільне покаже наживо форум Світового Конгресу Українців
17 жовтня загальнонаціональні суспільні телеканали «UA: Перший», «UA: Культура», всі регіональні канали філій та цифрові платформи Суспільного мовника транслюватимуть наживо перший віртуальний форум Світового Конгресу Українців «Єднаємось Україною».

Про це йдеться на корпоративному сайті Суспільного.

О 15:00 в ефірі «UA: Культура», а також усіх регіональних каналів Суспільного розпочнеться трансляція спецпроєкту «Суспільної студії», присвячена події. У студії працюватимуть ведучі Анатолій Єрема та Інна Москвіна. В онлайн-режимі до них долучаться представники української діаспори в Канаді й Франції.

О 16:00 до трансляції приєднається «UA: Перший». 

Перегляд суспільних телеканалів не доступний на межами України, тому трансляцію здійснюватимуть цифрові платформи суспільного мовника, щоб подію могли побачити украйнці у всьому світі.

Топ-спікерами Форуму стануть видатні діячі української діаспори: архієпископ і митрополит Філадельфійський УГКЦ Борис Ґудзяк, головна диригентка опери та філармонійного оркестру м. Ґрац Оксана Линів та виконавча директорка «Financial Oversight and Management Board» у Пуерто-Рико, колишня міністерка фінансів України Наталія Яресько.

Співведучі Форуму: Павло Ґрод, Президент Світового Конґресу Українців та Вікторія Гринчишин, співзасновниця Центру Анни Київської в Парижі.

Під час Форуму на прикладі історій діячів діаспори і неординарних проєктів у США, Канаді, Франції, Польщі, Австралії, Південній Африці, Об’єднаних Арабських Еміратах, Японії та інших частинах світу обговорять, що єднає світове українство сьогодні та що для нього стане дороговказом у майбутньому. Учасники розкажуть, звідки українці за кордоном черпають натхнення та завдяки чому лишаються українцями, де б не жили; чим живуть українські громади на різних континентах і яку роль відіграють церква та віра в їхньому житті; хто з діаспорян працює в чи з Україною, а хто підсилює голос країни на міжнародній арені, беручи на себе функцію її амбасадорів, йдеться в анонсі заходу.

«Понад 50 років Світовий Конґрес Українців єднає українців та друзів України у всьому світі, надихаючи до спільної дії заради майбутнього України. Сьогодні, у час безпрецедентних викликів, ця місія є важливою, як ніколи раніше. Саме тому 17 жовтня Світовий Конґрес Українців запрошує видатних діячів діаспори, українців та друзів України до віртуального форуму для обговорення актуальних тем підтримки України, протидії агресору та єднання наших громад», – зазначив Павло Ґрод.

Нагадаємо, у жовтня на каналі «UA: Культурі» покажуть лекції TEDx. 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду