Гройсман запевнив, що фінансування Суспільного буде на 100%

Гройсман запевнив, що фінансування Суспільного буде на 100%

16:36,
27 Лютого 2018
4924

Гройсман запевнив, що фінансування Суспільного буде на 100%

16:36,
27 Лютого 2018
4924
Гройсман запевнив, що фінансування Суспільного буде на 100%
Гройсман запевнив, що фінансування Суспільного буде на 100%
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевняє, що фінансові потреби Суспільного мовника будуть забезпечені на сто відсотків.

Про це він заявив на обговоренні звіту уряду за 2017 рік з регіональними ЗМІ, повідомляє «Укрінформ».

«Що стосується фінансування, то за це не треба переживати, бо фінансування все буде забезпечено в 100-відсоткових потребах (Суспільного) мовника», – сказав він.

Пан Гройсман додав, що хотів би бачити Суспільного мовника насамперед незалежним, професійним і якісним, а також щоб його частка в ефірі була високою. 

«Оце мета. Тому що, мені здається,  незалежне, об'єктивне і збалансоване ЗМІ потрібне сьогодні суспільству, як повітря», – зазначив Гройсман.

Водночас він зауважив, що не хоче давати оцінку проведеної реформи суспільного мовлення. 

«Те, що чую від вас, оцінки різні – від позитвних до негативних або різко негативних. Тому давайте подивимося на результат. Закон прийнято, він виконується, а будемо судити по тому результату, чи вдасться досягти оцих речей», – зазначив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, в держбюджеті на 2018 рік на фінансову підтримку ПАТ «НСТУ» закладено лише 776 мільйонів гривень, що вдвічі менше за передбачену законодавством суму, яка мала би в 2018 році становити не менше 0,2 % видатків загального фонду держбюджету України за попередній рік, що складає не менше 1,54 млрд грн.

Як писав сайт «Суспільне мовлення», проблема недофінансування створила перешкоди не лише розвитку суспільного мовника, але і щоденному його функціонуванню. На всіх філіях, окрім «UA:Донбас», тимчасово майже наполовину скоротилося мовлення.

28 лютого відбудеться круглий стіл «Моделі фінансування суспільного мовлення: міжнародний досвід і український контекст», метою якого є обговорення можливих варіантів нової моделі фінансування суспільного мовлення в Україні, яка гарантуватиме достатнє, надійне, стале та вільне від політичного втручання фінансування відповідно до стандартів Ради Європи.

Фото: Facebook-сторінка Володимира Гройсмана

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду