Зураб Аласанія: «Кінцева мета реформування НТКУ – створення на її базі громадського телебачення»

14:42,
26 Березня 2014
2900

Зураб Аласанія: «Кінцева мета реформування НТКУ – створення на її базі громадського телебачення»

14:42,
26 Березня 2014
2900
Зураб Аласанія: «Кінцева мета реформування НТКУ – створення на її базі громадського телебачення»
Зураб Аласанія, призначений 25 березня гендиректором НТКУ, заявив, що кінцевою метою реформування Першого національного бачить роздержавлення і створення на його базі громадського телебачення.

«Напрацювань з реформування НТКУ в медіаспільноті багато, вони різні (деякі – кардинально відрізняються), проте, якщо коротко, кінцевою метою я бачу роздержавлення і створення на базі НТКУ громадського телебачення», – сказав «МедіаПорту» Зураб Аласанія.

Як повідомляє «Телекритика», Кабінет Міністрів України призначив пана Аласанію генеральним директором Національної телекомпанії України. Його кандидатура була розглянута на засіданні уряду 25 березня, прийнято відповідне розпорядження.

Кандидатуру Зураба Аласанії було запропоновано Кабінету Міністрів представниками медіа-спільноти. Із ними прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся перед засіданням уряду у вівторок вранці 25 березня. На основі їхньої пропозиції і було зроблено подання.

Нагадаємо, Зураб Аласанія є співзасновником проекту Hromadske.TV, а також директором інофрмагентства «МедіаПорт».

Джерело: МедіаПорт, Телекритика

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
facebook.com/hromadsketv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду