Європейська мовна спілка підтримує створення суспільного мовлення в Україні

18:32,
11 Квітня 2014
2544

Європейська мовна спілка підтримує створення суспільного мовлення в Україні

18:32,
11 Квітня 2014
2544
Європейська мовна спілка підтримує створення суспільного мовлення в Україні
Під час візиту до Києва 7-8 квітня представники Європейської мовної спілки заявили, що ЄМС всіляко підтримує НТКУ на шляху створення суспільного мовлення. Про це повідомляє прес-служба Першого національного.

За інформацією прес-служби Першого національного, в рамках візиту до Києва генерального директора Європейської мовної спілки Інгрід Делтенре та керівника зі зв’язків з членами ЄМС Девіда Льюіса представники найбільшої у світі професійної асоціації телерадіомовників зустрілися з керівництвом НТКУ та НРКУ, головами представництв Ради Європи та Європейського Союзу в Україні та з віце-прем’єр-міністром України Олександром Сичем.

Під час зустрічей обговорюивалися питання створення в Україні суспільного мовлення та питання членства НТКУ в ЄМС, а такожзаборгованість і пошук шляхів подолання кризи та фінансової стабілізації. Представники ЄМС висловили готовність підтримати Україну та НТКУ й надати всебічну експертну та консультативну допомогу у законодавчій сфері стосовно створення суспільного мовлення в Україні. Також НТКУ буде надано організаційну, консультативну й технічну допомогу в залученні європейського досвіду та спільному пошуку можливостей залучення міжнародних інвестицій.

Як передає прес-служба Першого національного, Інгрід Делтенре пообіцяла звернутися до Виконавчої Ради ЄМС з проханням підтримати НТКУ як важливого та стратегічного партнера і члена ЄМС з метою врегулювання фінансової ситуації та уникнення зростання заборгованості.

«Співпраця та членство в ЄМС – це пріоритетний напрям міжнародного співробітництва НТКУ. Сьогодні в Європі є понад 50 суспільних мовників, і ЄМС пропонує співпрацю з будь-яким із них у сфері передачі досвіду. Ми домовилися про технічну, експертну, консультативну підтримку, що допоможе нам створити суспільне мовлення в Україні», – сказав генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

Джерело: Прес-служба Першого національного

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
blick.ch (на фото: І. Делтенре)
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду