Закон про суспільне мовлення поки не працюючий – Зураб Аласанія

14:15,
19 Травня 2014
1136

Закон про суспільне мовлення поки не працюючий – Зураб Аласанія

14:15,
19 Травня 2014
1136
Закон про суспільне мовлення поки не працюючий – Зураб Аласанія
Нещодавно прийнятий закон «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» треба допрацьовувати. Про це в ефірі Громадського радіо заявив Зураб Аласанія, керівник Національної телекомпанії України.

Гендиректор Першого національного, на базі якого, зокрема, буде створюватися майбутній суспільний мовник, зазначив, що в новому законі прописано надто складний механізм формування Наглядової ради.

«Цим законом державне телебачення та радіо повністю відв’язане від Кабміну. Вони не мають права робити щось, окрім екстрених заяв. Єдине, від чого ми будемо залежати, – це Наглядова рада. Там такий складний механізм її формування. Він дурнуватий я б сказав. Цей закон не досконалий. Будемо доробляти», – каже пан Аласанія.

Згідно з законом, Наглядова рада має формуватися з представників всіх фракцій парламенту та представників дев’яти громадських організацій. Наглядова рада обиратиме керівника суспільного мовника, який, у свою чергу, рекомендує кандидатури інших членів правління. Також Наглядова рада обирає ревізійну комісію. Повноваження керівництва і наглядової ради за цим законом – 4 роки. Але, за словами Зураба Аласанія, механізмів призначення цих людей в законі поки що немає.

Керівник НТКУ також розповів, що після зміни інформаційної політики на Першому національному багато працівників звільнилися самі.

«Коли вони дізналися, яку роботу треба виконувати, вони вирішили звільнитися тому що не звикли працювати», – розповів Аласанія.

Нагадаємо, 17 квітня Верховна Рада ухвалила Закон «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» 243 голосами, а 13 травня він був підписаний в. о. президента України Володимиром Турчиновим.

Джерело: Громадське радіо

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
tsn.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду