Вісім осіб подали документи на конкурс голови правління суспільного мовлення – Тетяна Лебедєва

Вісім осіб подали документи на конкурс голови правління суспільного мовлення – Тетяна Лебедєва

18:42,
16 Березня 2017
5390

Вісім осіб подали документи на конкурс голови правління суспільного мовлення – Тетяна Лебедєва

18:42,
16 Березня 2017
5390
Вісім осіб подали документи на конкурс голови правління суспільного мовлення – Тетяна Лебедєва
Вісім осіб подали документи на конкурс голови правління суспільного мовлення – Тетяна Лебедєва
Пакет документів на конкурс на вакантне місце голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) подали вісім осіб. Всі вони різного віку і мають різний досвід. Частина претендентів не знайома для членів Наглядової ради

Про це сайту «Суспільне мовлення» повідомила голова Наглядової ради НСТУ Тетяна Лебедєва.

«Згідно з рішенням Наглядової ради до засідання, на якому ми допустимо претендентів до конкурсу на посаду голови правління, члени НР не можуть називати прізвище. Це поки що не учасники конкурсу, а претенденти на участь у конкурсі. За моїми даними, за весь термін подали пакети документів вісім людей. Це різні люди, різного віку, досвіду, фаху. Сподіваюсь, їм відома відповідальність, яку вони готові взяти на себе», – сказала Тетяна Лебедєва.

21 березня 2017 року о 16:00-18:00 в «Укрінформі» відбудеться чергове засідання Наглядової ради НСТУ.

«Абсолютно прозоро, у присутності журналістів і всіх, хто акредитується на засідання, ми будемо розглядати пакети документів. Ми не будемо оцінювати стратегії, рішення, персоналії, лише розглядатимемо пакети документів з точки зору відповідності до Умов конкурсу за формальною ознакою. Претенденти, документи яких відповідають нашим вимогам, будуть допущені до участі у конкурсі. Тоді ми з легким серцем зможемо назвати імена кандидатів на пост голови правління. Після цього визначимо дату, коли вони будуть захищати свої стратегії», – пояснила Тетяна Лебедєва.

За її словами, на конкурс можуть не пройти всі вісім претендентів. На засіданні оголосять головні тези з пакетів документів: досвід роботи кандидатів, місце роботи. «Громадськість має знати, які люди беруть участь у конкурсі», – зазначила пані  Лебедєва.

Тетяна Лебедєва розповіла, що частину людей, які подали документи, вона не знає.

«Я не нова людина у медіасфері, але не можу сказати, що знаю всіх, хто подав документи до участі. Але це не має значення. Ми можемо не знати цих людей та під час захисту стратегії почути цікаві підходи до реформи, до оптимізації роботи суспільного мовника, до нового контенту. Тому це не викликає подиву. Ми хочемо почути, що вони пропонують та як бачать суспільне мовлення в Україні», –  поділилася вона.

Відповідно до пункту 2 розділу 3 Положення про конкурс з обрання голови та членів правління публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України», на цьому засіданні Наглядова рада НСТУ також призначить дату засідання, де відбуватиметься заслуховування кандидатів на посаду. Це засідання має відбутися не пізніше 21 календарного дня від прийняття рішення про допуск претендентів до участі у конкурсному відборі.

Голова Наглядової ради НСТУ вважає, що заслуховування учасників конкурсу варто проводити в один день.

«Враховуючи кількість претендентів, ми маємо провести складне, довге, але одне засідання. Кожній людині відводиться 20 хвилин на презентацію, буде час на запитання і відповіді. Ми не ставитимемо учасників в різні умови, тому, я думаю, не будемо робити заслуховування в різні дні», – вважає  Тетяна Лебедєва.

Юрист Інституту медіа права (Цедем) Ігор Розкладай написав у Facebook прізвища ймовірних претендентів. За його даними, документи на конкурс голови правління НСТУ подали Зураб Аласанія, Роман Вибрановський, Юрій Дараган, Олександр Зирін, Олександр Зорка, Олександр Коваленко, Олег Наливайко, Марек Серант. Він заначив, що один із претендентів на момент подачі документів не заповнив електронну декларацію. Подання декларації за 2016 рік є однією з формальних вимог до кандидата, який хоче протягом чотирьох років керувати суспільним мовником.

Нагадаємо, Зураб Аласанія першим офіційно заявив, що братиме участь у конкурсі на посаду голови правління НСТУ. Він першим подав eлектронну декларацію як кандидат на посаду голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії. 15 березня пан Аласанія повідомив, що подав документи на посаду голови правління НСТУ.

Роман Вибрановський у соціальній меражі представив команду, з якою подався на конкурс на посаду голови правління суспільного мовлення. До його команди входять Сергій Мамаєв, Руслан Ткаченко, Андрій Богданович та Ігор Солдатенко.

21 березня 2017 року  Наглядова рада НСТУ оголосить кандидатів на посаду голови правління суспільного мовлення. Засідання Наглядової ради НСТУ відбудеться о 16:00-18:00 в «Укрінформі» за адресою: Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16, 2 поверх.

Нагадаємо, 3 лютого 2017 року Наглядова рада НСТУ ухвалила рішення про оголошення конкурсу на посаду голови правління суспільного мовлення. Документи на конкурс на посаду голови правління НСТУ можна було подавати з 3 лютого 2017 року до 17:00 16 березня.

Не пізніше 13 квітня 2017 року Наглядова рада НСТУ проведе конкурс на зайняття вакантної посади голови правління суспільного мовлення. Умови проведення конкурсу оприлюдено на сайті «UA: Першого».

Члени Наглядової ради НСТУ заявили, що шукають доброчесного кризового менеджера з медіасфери, який уміє творити дива. Вони пообіцяли, що перевірятимуть кандидата в керівники суспільного мовника на зв’язки з олігархами, дивитимуться на матеріальні статки кандидата і звірятимуть зі стилем життя.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду