Національна радіокомпанія України підготувала статут суспільного мовника

18:52,
3 Червня 2014
2940

Національна радіокомпанія України підготувала статут суспільного мовника

18:52,
3 Червня 2014
2940
Національна радіокомпанія України підготувала статут суспільного мовника
Українське радіо подало на розгляд Держкомтелерадіо України проект Статуту Національної суспільної телерадіокомпанії України, а також зміни і доповнення до Закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». Про це повідомляє прес-служба НРКУ.

НРКУ, зокрема, пропонує, щоб при збережені єдиної юридичної особи, структурні підрозділи НСТУ мали статус самостійних господарських суб’єктів. Розумний обсяг делегованих повноважень дозволить не тільки продукувати відповідальність за ухвалені рішення, уникати надмірної бюрократизації, а й дозволятиме оперативно вирішувати творчі, технічні та господарчі питання.

Зважаючи на законодавчу невизначеність долі регіональних мовників, НРКУ запропонувало визначити їх, як і суспільне  телебачення та суспільне радіо, відокремленими структурними підрозділами НСТУ.

Відповідно до документу, пропонується також покласти функції затвердження складу Наглядової ради НСТУ не на Національну раду з питань телебачення та радіомовлення, як це передбачено нещодавно прийнятим законом, а на Верховну Раду України, що не лише має  піднести авторитет наглядового органу суспільного мовника, а й відповідає в цій частині досвіду організації суспільного мовлення у Європі.

Ці та інші питання створення суспільного мовлення, як анонсувалося раніше, стали предметом обговорення спеціальних випусків радіопрограми «Український вимір».

«Українське радіо і в подальшому робитиме все, щоб думка тих, заради кого створюється суспільне мовлення, була врахована», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Джерело: Суспільне мовлення

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
elgephest.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду