Українське радіо розпочинає обговорення суспільного мовлення

Українське радіо розпочинає обговорення суспільного мовлення

09:44,
31 Травня 2014
1722

Українське радіо розпочинає обговорення суспільного мовлення

09:44,
31 Травня 2014
1722
Українське радіо розпочинає обговорення суспільного мовлення
Українське радіо розпочинає обговорення суспільного мовлення
Українське радіо заявило про початок громадського обговорення суспільного мовлення, результатом якого має стати договір між суспільством та мовником. Про це повідомляє прес-служба Національної радіокомпанії України.

«З огляду на те, що в ході створення суспільного мовлення група осіб взяла на себе право кулуарно давати оціночні судження яким має бути його суть і зміст, Українське радіо вирішило надати цьому процесу форми широкого громадського обговорення, підсумком якого має стати  своєрідний договір між суспільством та мовником», – зазначено на сайті НРКУ.

Як повідомляє прес-служба, для цього в рамках програми НРКУ «Український вимір» щопонеділка протягом 40 хвилин обговорюватиметься широке коло питань, пов’язаних зі створенням суспільного мовлення. До студії запрошуватимуть фахівців у сфері медіа: журналістів, експертів.

«Не знайшовши у Законі про суспільне мовлення відповіді на питання щодо його змістовної частини, колектив НРКУ виступив за збереження засадничих принципів, які протягом 90 років існування Українського радіо визначали його головну ознаку – питомо українське начало,  унікальну та, на жаль, невластиву багатьом іншим ЗМІ роль оберегу української мови, культури, традицій та багатьох інших цінностей, що визначають пам’ять поколінь. Програмна наповнюваність Українського радіо сьогодні загалом  відповідає стандартам суспільного мовлення, що підтверджено нашою активною співпрацею із колегами з Європейської мовної спілки (ЄМС) – суспільними мовниками. Водночас має бути посилена увага до проблематики, яка найбільше хвилює суспільство. Не треба орієнтуватись виключно на громадсько-політичний розмовний формат, з яким зараз чомусь пов’язують громадське мовлення. Необхідно й далі розвивати культурні, освітні, наукові, дитячі програми. А на другому каналі УР – «Промені» змістити акцент у бік молодшої аудиторії», – йдеться у повідомленні прес-служби.

За інформацією прес-служби, запровадження дискусії – це лише один з результатів діяльності  створених в НРКУ кількох робочих груп з творчих та технічних працівників, які готують напрацювання для імплементації Закону про суспільне телебачення і радіомовлення. В НРКУ також почалася робота над Статутом Національної суспільної телерадіокомпанії України, який буде передано до Держкомтелерадіо України.
 
Джерело: Суспільне мовлення
Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ru.golos.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду