Є ідея законодавчо розблокувати реформу Суспільного мовлення – Григорій Шверк

Є ідея законодавчо розблокувати реформу Суспільного мовлення – Григорій Шверк

17:12,
10 Березня 2016
2311

Є ідея законодавчо розблокувати реформу Суспільного мовлення – Григорій Шверк

17:12,
10 Березня 2016
2311
Є ідея законодавчо розблокувати реформу Суспільного мовлення – Григорій Шверк
Є ідея законодавчо розблокувати реформу Суспільного мовлення – Григорій Шверк
Народний депутат Григорій Шверк, який разом з колегою по парламенту першим заступником голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Ольгою Черваковою 10 березня взяли участь у черговому засіданні комісії з реорганізації студії «Укртелефільм», повідомив, що є ідея законодавчого врегулювання питання щодо блокування створення ПАТ НСТУ.

За словами Григорія Шверка, на найближчому засіданні Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, він запропонує уточнити одну норму закону про Суспільне, яка має розблокувати реформу.

«Працівники Укртелефільму мають зрозуміти, що студія в жодному разі не залишиться поза процесом створення Суспільного мовлення. Так чи інакше, вона увійде до складу ПАТ НСТУ. Нам вдалося домовилися з деяких питань. Студія повинна надати проект бюджету до 20 березня, закінчити інвентаризацію до 11 квітня. Після засідання я поспілкувався з колективом і запитав, чи вони розуміють, що колектив з кількох десятків чоловік загальмував всю реформу. І з їх відповідей зрозумів, що вони цього не усвідомлювали», – сказав народний депутат.

За словами голови комісії з реорганізації «Укртелефільм» Олени Любченко, представники студії на сьогоднішню зустріч не підготували своїх пропозицій щодо плану дій. «Вони надали нам перелік осіб, для яких вимагають грошову компенсацію. Зараз наші економісти вивчають це питання. Сподіваюсь, що на наступне засідання, яке відбудеться 14 березня, вони нададуть конкретні пропозиції до плану дій щодо реорганізації студії. Ми домовилися про те, що буде проведено інвентаризацію, комісії буде надано баланс за 2015 рік та два місяці 2016 року», – сказала вона.

Водночас, за її словами колишній перший заступник гендиректора «Укртелефільму», який називає себе представником колективу, Віктор Аніщенко знову  почав вимагати повернути їм оригінали статутних документів (печатку комісії з реорганізації так і не віддали, не зважаючи на рішення суду). Крім того, студія ще 29 лютого подала дві позовні заяви до суду. Одну щодо скасування переліку наказів Держкомтелерадіо про реорганізацію, а другу про забезпечення першого позову.

Зокрема 29 лютого суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Погрібніченко І.М., ознайомившись із позовною заявою і доданими до неї матеріалами первинної профспілкової організації студії «Укртелефільм», Української студії телевізійних фільмів «Укртелефільм», до Державного комітету телебачення і радіомовлення України про визнання протиправними та скасування наказів, визнав подану позовну заяву і додані до неї матеріали достатніми для відкриття провадження у справі. Керуючись статтями 104-107 Кодексу адмінсудочинства України, суд, ухвалив рішення про відкриття провадження в адміністративній справі. Планується закінчити підготовче провадження і призначити справу до судового розгляду на 19 квітня 2016 року о 16 год. 00 хв. Водночас в задоволенні клопотання про забезпечення позову відмовлено. Якби суд вирішив задовольнити позов, то це повністю зупинило б реформу.

«Оскільки рішення суду немає, тому ми рухаємося відповідно до закону. До того часу, поки суд нічого не відміняв, ми зупиняти процес не будемо», – зазначив Григорій Шверк.

Нагадаємо, 3 березня відбулося перше засідання оновленої комісії з реорганізації.

Нагадаємо, Держкомтелерадіо змінив склад комісії з реорганізації ДП «Укртелефільм», відповідний наказ підписано 2 березня 2016 р. Оновлений склад комісії з реорганізації затверджено за пропорцією 50% складу + 1 особа – представники Держкомтелерадіо та НТКУ, інша частина складу – члени трудового колективу УСТФ «Укртелефільм».

Нагадаємо, після того як перший склад комісії на чолі з виконуючим обов’язки гендиректора студії не виконав наказу Комітету, вони були наприкінці листопада 2015 року виведені зі складу і комісію очолила юрист НТКУ Олена Любченко. Фактично від колективу студії у складі комісії залишилася тільки головний бухгалтер.

Після проведення виїзного засідання Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики 25 лютого в приміщенні студії, учасники зібрання дійшли згоди змінити склад комісії з реорганізації, щоб розблокувати її роботу і продовжити втілювати в життя реформу створення Суспільного мовлення.

Перше засідання оновленого складу комісії відбудеться 2 березня в приміщенні «Укртелефільму». До участі в засіданні запрошені народні депутати.

Нагадаємо, члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики 17 лютого на черговому засіданні вирішили звернутися до МВС та Генпрокуратури щодо саботажу керівництвом ДП «Студія «Укртелефільм». А також провести виїзне засідання.

Депутатський запит до ГПУ та МВС був направлений 19 лютого.

Раніше перший заступник гендиректора НТКУ Олександр Харебін звернувся з листом до Комітету свободи слова щодо саботажу реформи представниками студії.

 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду