Нові серії «5baksiv.net» вийдуть на «UА:Першому» 26 листопада

Нові серії «5baksiv.net» вийдуть на «UА:Першому» 26 листопада

10:37,
13 Листопада 2015
2436

Нові серії «5baksiv.net» вийдуть на «UА:Першому» 26 листопада

10:37,
13 Листопада 2015
2436
Нові серії «5baksiv.net» вийдуть на «UА:Першому» 26 листопада
Нові серії «5baksiv.net» вийдуть на «UА:Першому» 26 листопада
З 26 листопада щочетверга в ефірі «UА:Першого» виходитимуть по два нових епізоди українського молодіжного веб-серіалу «5baksiv.net» про життя та пригоди стартаперів-початківців Макса і Зеника. Про це повідомляє прес-служба каналу.

«UА:Перший» почне з повтору чотирьох пілотних серій, які можна буде побачити 12 та 19 листопада о 22:15.

Автори визначають жанр серіалу як «чорна» комедія.

Головний продюсер серіалу Руслан Ткаченко розповів про початок роботи над проектом: «Восени минулого року ми почали перемовини з BBC Media Action про виробництво художнього серіалу, соціальної драми, орієнтованої на вікову групу 15-24 роки. Серіал мав підіймати основні конфліктні питання нашого сьогодення, а ключовою метою проекту є популярність серед молодої вітчизняної аудиторії та обговорення молоддю складних тем, якими живе наше суспільство».

Пан Ткаченко говорить, що було багато спроб знайти сценаристів, але у підсумку вирішили писати самотужки: «На початку нашої роботи ми шукали сценаристів на аутсорсі. Перепробували чимало варіантів. Проте зараз наш сценарій – це результат роботи креативного директора Ольги Реки, режисера Мирослава Латика, продюсера Дмитра Хільченка. Важливо, що ми фактично реагуємо на всі події, які відбуваються навколо нас. Це дуже живий продукт – ми, можна сказати, з-під ніг підбираємо історії».

«Зараз ми робимо, що хочемо: стріляємо, підриваємо, ламаємо і спалюємо машину, обливаємо акторів водою. Це круто, бо рідко коли продюсери дають таку волю. Кльово працювати над проектом із самого початку – з моменту створення сценарію, розробки персонажів…», – розповідає режисер серіалу Мирослав Латик.

Нові серії публікуватимуться на YouTube-каналі проекту.

Як писав сайт «Суспільне мовлення», пілот «5baksiv.net» вийшов в ефір «UA: Першого» у травні й отримав невисокі показники - удвічі нижчі за середні каналу.

Пілот складався з чотирьох серій хронометражем 8 хвилин кожна. Над ним працювали режисери Анастасія Прудь і Мирослав Латик, креативний продюсер Ольга Река. Сценарій веб-серіалу писала вся знімальна група за участю письменника та професійного сценариста Володимира Аренєва.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду