Україно-британський серіал «5baksiv.net» у листопаді вийде в ефірі «UA: Першого»

Україно-британський серіал «5baksiv.net» у листопаді вийде в ефірі «UA: Першого»

12:23,
29 Жовтня 2015
6366

Україно-британський серіал «5baksiv.net» у листопаді вийде в ефірі «UA: Першого»

12:23,
29 Жовтня 2015
6366
Україно-британський серіал «5baksiv.net» у листопаді вийде в ефірі «UA: Першого»
Україно-британський серіал «5baksiv.net» у листопаді вийде в ефірі «UA: Першого»
Прем’єра україно-британського серіалу «5baksiv.net» відбудеться в листопаді. Він демонструватиметься в ефірі «UA: Першого» та буде представлений в інтернеті. Про це йшлося під час презентації проекту в рамках кінофестивалю «Молодість».

Глядачам на презентації продемонстрували пілотні випуски серіалу, відзняті в березні. За сюжетом, двоє юнаків запускають проект із надання послуг за 5 доларів. Цей стартап передбачає участь у розважальних заходах, доставку вантажу тощо. Перипетії підприємців відображають реалії сучасної України.

«Це український продукт, який створено за підтримки BBCMediaAction, профінансовано урядом Великої Британії та державним департаментом США», - розповів продюсер серіалу Руслан Ткаченко. Уточнити вартість зйомок однієї серії продюсер відмовився. «Щодо бюджету я не називатиму точні цифри. За оцінками фахівців, це разів у десять дешевше, ніж аналогічний продукт, вироблений у Великій Британії», - розповів він.

Знімається серіал у Києві. Як уточнив режисер Мирослав Латик, для зйомки однієї серії задіяно по 15 локацій. Це квартири, вулиці, мости, гаражі… «Сподіваємося, що ціла гілка нашої історії буде знята на військовому полігоні. Наші герої потраплять на схід і опиняться в цьому середовищі», - додав Руслан Ткаченко.

Сценаристами виступає команда серіалу. «На початку нашої роботи ми шукали групу сценаристів на аутсорсі, перепробували чимало варіантів і врешті-решт пишемо сценарії самі, - розповів Руслан Ткаченко. - Сценарій – робота нашого креативного директора Ольги Реки, режисера Мирослава Латика, Дмитра Хітченка. Чимало реплік беремо під час зйомок з прямої мови виконавця головної ролі Дмитра Хомяка. Ці люди найбільше відчувають історію. Значна частина роботи в цьому проекті – мудра батьківська порада, що надходить від колеги з BBCMediaAction Едріана Бейтса. Але пишемо ми самі, тому що ми відчуваємо цю дуже тонку грань між чорною комедією та соціальною драмою. Це має бути цікаво молоді».

Пілотні чотири випуски серіалу представлені в інтернеті. Зараз триває робота над ще 34-ма епізодами. «Спосіб комунікації з нашим глядачем обумовлює формат цього продукту. Ми випускаємо короткі восьмихвилинні серії», - коментує продюсер.

Команда розглядає створення серіалу з відкритим фіналом. «У нас зараз завдання – 34 нові епізоди, а надалі буде видно», - каже Руслан Ткаченко.

У фокусі – нагальні питання, з якими стикається українська молодь. «Це дуже живий продукт, у якому ми реагуємо на події, що відбуваються довкола нас», - розповів продюсер. Також він розповів, що, за результатами показу серіалу серед студентів, вони очікують значний інтерес з боку молоді.

За умовами проекту, цей серіал двомовний (українська та російська). «Найбільший резонанс викликала тема використання російської мови у серіалі. Ми задоволені цією дискусією», - каже Руслан Ткаченко.

Як писав сайт «Суспільне мовлення», пілот «5baksiv.net» вийшов в ефір «UA: Першого» у травні й отримав невисокі показники - удвічі нижчі за середні каналу.

Пілот складався з чотирьох серій хронометражем 8 хвилин кожна. Над ним працювали режисери Анастасія Прудь і Мирослав Латик, креативний продюсер Ольга Река. Сценарій веб-серіалу писала вся знімальна група за участю письменника та професійного сценариста Володимира Аренєва.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду