В системі суспільного мовлення Нідерландів плануються зміни

11:02,
7 Березня 2012
1217

В системі суспільного мовлення Нідерландів плануються зміни

11:02,
7 Березня 2012
1217
В системі суспільного мовлення Нідерландів плануються зміни
Нідерландський журнал Broadcast Magazine повідомляє, що 6 березня політики почали тритижневу сесію обговорень проблеми фінансування суспільного мовлення.

Експерти передбачають, що, скоріше за все, кількість державних грошей, які виділяються на його підтримку та розвиток, значно зменшиться. Прогнозується, що фінансування на 2012 рік уріжуть як мінімум на 100 млн євро. Навіть незважаючи на те, що фінансування регіонального, національного та міжнародного мовлення протягом 2012 року і так вже зменшили на 200 млн євро.  

Наприклад, бюджет суспільного радіо Radio Nederland Wereldomroep був мінімізований з 46 до 14 млн євро. Здається, сума і так виходить немалою. Але співробітники хвилюються, що ця тенденція продовжуватиметься, і згодом, замість 14 млн, їм виділятимуть лише 7 млн. 

Сьогодні влада також розробляє план, за яким нідерландське суспільне мовлення буде трансформовано. Так з 4 каналів (3 національні та один регіональний), що існують зараз, залишиться тільки 3 (канал NED3 та регіональні канали). Таким чином, телевізійна система країни стане схожою на модель суспільного мовлення Німеччини. А її функціонування відбуватиметься за принципами, якими керується великобританський Channel 4.

Але експерти стверджують, що суспільне мовлення Нідерландів ще ніколи не було настільки далеким від інтересів суспільства, як зараз. До зменшення фінансування не готові ані співробітники каналів, ані населення, якому тепер доведеться сплачувати більше коштів абонентської плати. 

Джерело: Broadcast Magazine

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
nederland3.nl
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду