Російська опозиція хоче мати власне суспільне телебачення

10:57,
16 Березня 2012
1229

Російська опозиція хоче мати власне суспільне телебачення

10:57,
16 Березня 2012
1229
Російська опозиція хоче мати власне суспільне телебачення
Поки президентська робоча група готує концепцію обіцяного Дмитром Медведєвим громадського телебачення, опозиція вирішила перехопити ініціативу.

Депутат Держдуми від «Справедливої Росії», лідер руху «Молоді соціалісти» Дмитро Гудков запропонував створити в інтернеті незалежний телеканал.

Як повідомив Гудков Російській службі ВВС, перше засідання з розробки деталей проекту мало відбутися 15 березня.

«Президентський закон про громадське телебачення готується дуже довго. Ми вважаємо, що потрібно не чекати, а створювати суспільне телебачення самостійно», – заявив Гудков.

«Багато журналістів федеральних каналів приходили на опозиційні мітинги не як професіонали, а особисто. Їм нудно працювати в умовах цензури, і вони готові взяти участь в нашому проекті, спочатку навіть безкоштовно», – заявив він.

Назви для проекту поки не вигадали. Як пояснив Дмитро Гудков, йдеться не про традиційний телеканал, який здійснює мовлення нон-стоп, а про принципово новий формат. Це буде інтернет-портал, куди викладатимуться аналітичні програми на кшталт «Намедни», репортажі з місця подій, журналістські розслідування, інтерв'ю та політичні ток-шоу, які користувачі зможуть побачити у зручний для них час.

«Відкриємо рахунок в інтернеті, створимо наглядову раду із шанованих людей,  – каже Гудков. – Наші громадяни легко збирають на проведення мітингів десятки мільйонів рублів. Чому б нам не скинутися і не купити собі свободу слова? Невже в Росії не знайдеться мільйон осіб, готових сплачувати за це сто рублів на місяць?»

Джерело: Російська служба ВВС 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
rospres.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду