Нові кандидати до Ради суспільного мовлення в Росії: Донцова та Белза

12:12,
8 Червня 2012
1338

Нові кандидати до Ради суспільного мовлення в Росії: Донцова та Белза

12:12,
8 Червня 2012
1338
Нові кандидати до Ради суспільного мовлення в Росії: Донцова та Белза
До Ради суспільного мовлення, керівного органу нового незалежного телебачення в РФ, яке буде запущено з 1 січня 2013 року, можуть увійти письменниця Дар'я Донцова і телеведучий Святослав Белза. 

За даними газети «КоммерсантЪ», їхні імена зазначені в списку претендентів. 

Остаточно цей список буде сформований 15 червня, після чого його почне обговорювати Суспільна палата. Вже відомо, що до Ради не потраплять держслужбовці, депутати Держдуми і члени Ради Федерації. Крім того, як зазначає «КоммерсантЪ», від роботи в СМ відмовилися і кілька відомих журналістів, насамперед Володимир Познер.

Члени Ради обиратимуться на п'ять років і повинні будуть збиратися для обговорення нагальних питань не рідше, ніж раз на три місяці. Грошей на заробітну плату членам Ради в бюджеті СМ не передбачено.

Як зазначив перший заступник секретаря Суспільної палати Михайло Островський, заявки на членство в Раді суспільного мовлення повинні мати штамп відправки не пізніше 15 червня, а надійти до Палати можуть і пізніше. За його словами, серед кандидатів переважають відомі люди творчих професій і практично немає представників з політичним минулим. Член Суспільної палати Олена Тополева-Солдунова розповіла «Коммерсанту», що спочатку заявки подавалися неактивно – тиждень тому їх було близько 10, однак зараз «їх уже кілька десятків». Імена висунутих кандидатів, за її словами, не розголошуються з етичних причин. Тому точно стверджувати про наявність тих чи інших осіб у списку наразі неможливо.

Джерело: КоммерсантЪ

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
wday
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду