Проект Стратегії розвитку інформаційного суспільства передбачає впровадження СМ

12:53,
27 Липня 2012
1722

Проект Стратегії розвитку інформаційного суспільства передбачає впровадження СМ

12:53,
27 Липня 2012
1722
Проект Стратегії розвитку інформаційного суспільства передбачає впровадження СМ
Проект обговорили 26 липня в прес-клубі Кабінету Міністрів на розширеному засіданні науково-технічної ради Національної програми інформатизації.

Розробники проекту Стратегії розвитку інформаційного суспільства передбачили в розділі «Основні напрями реалізації стратегії» пункт про впровадження системи суспільного телебачення і радіомовлення.

Учасники засідання обговорили проект Стратегії розвитку інформаційного суспільства, який має бути представлений уряду до 3 серпня.

У той час, коли представники міністерств і відомств наголошували на важливості і необхідності цього документу, громадськість та науковці все ж зробили кілька важливих зауважень щодо змісту.

Зокрема Елліна Шнурко-Табакова (Інтернет-асоціація України) попросила виключити з розділу «Основні напрями реалізації стратегії» пункт про визначення юридичного статусу ЗМІ, що створюють виключно електронні інформаційні ресурси, оскільки це загрожує свободі слова.

Її пропозицію підтримала Світлана Остапа («Телекритика»), яка, крім того, сказала, що в проекті стратегії чомусь не йдеться про впровадження цифрового мовлення. Вона також поцікавилася, чи передбачає заплановане впровадження суспільного мовлення роздержавлення ЗМІ.

А Юрій Радченко (Українська асоціація розробників та користувачів вільного/відкритого програмного забезпечення) запропонував узгодити запропоновані в проекті терміни з міжнародними. «Це питання міжнародної взаємодії», – сказав він.

За прогнозами, в міжнародних рейтингах у сфері розвитку інформаційного суспільства Україна має ввійти в тридцятку провідних країн світу. Саме таким може бути один з очікуваних результатів впровадження Стратегії розвитку інформаційного суспільства.

Стратегія повинна не тільки підвищити національну конкурентоспроможність за рахунок розвитку людського потенціалу, насамперед у високо інтелектуальних сферах праці, а також розширити експортний потенціал ІКТ-індустрії України.

За словами модератора засідання Володимира Семиноженка, якщо Стратегія буде ухвалена протягом місяця, то її пропозиції можуть бути враховані в проекті бюджету на наступний рік.

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Перший національний
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду