Чи зацікавлені росіяни у створенні суспільного ТБ: опитування

11:37,
7 Серпня 2012
1991

Чи зацікавлені росіяни у створенні суспільного ТБ: опитування

11:37,
7 Серпня 2012
1991
Чи зацікавлені росіяни у створенні суспільного ТБ: опитування
Російський Фонд громадської думки (ФГД) опублікував дані комплексного дослідження, які презентують проінформованість населення РФ щодо створення суспільного мовлення, їхнє ставлення до цієї ідеї, а також готовність його утримувати. 

На початку серпня 2012 року ФГД оприлюднив результати масштабного опитування «Про суспільне телебачення», в якому взяли участь близько 1,5 тис. осіб з 43 регіонів Російської Федерації. Дослідження проводилося у два етапи: 29 квітня та 29 липня цього року.

Згідно із загальними зведеними даними дослідження лише 35% росіян вважають, що країні потрібне суспільне телебачення. А вносити добровільні внески на його утримання готові лише 14%. Про те, хто такий Анатолій Лисенко, призначений президентом директор Суспільного телебачення, цілих 73% опитаного населення навіть не чули.

В рамках опитування респондентам було запропоновано дати відповідь на такі запитання. Дані подаються у відсотках.

1. Зараз в Росії створюється Суспільне телебачення. Ви знаєте щось з цього приводу чи чуєте про це вперше?

2. Чи потрібне, на вашу думку, Росії Суспільне телебачення?

3. Планується, що Суспільне телебачення буде існувати в основному за рахунок благодійних внесків. Чи готові ви робити такі внески на його утримання?

4. Генеральним директором Суспільного телебачення було призначено Анатолія Лисенка. Як ви ставитеся до того, що саме він очолить суспільне ТБ?

Крім того, ФГД визначило, як різнилися відповіді респондентів відповідно до рівня їхніх доходів, політичних переконань та місця проживання.

Відповідно, частіше за інших вважають, що Росії потрібне суспільне ТБ:


Частіше за інших вважають, що Росії НЕ потрібне суспільне ТБ:

Частіше за інших готові робити добровільні внески на утримання суспільного ТБ:

Частіше за інших НЕ готові робити добровільні внески на утримання суспільного ТБ:

Варто зауважити, що свою стверджувальну відповідь на питання про доцільність створення суспільного ТБ більшість (6%) населення аргументувала тим, що це телебачення буде незалежним, об’єктивним і правдивим. 5% наголосили на тому, що новий канал буде дискусійним, що позитивно впливатиме на аудиторію.

Натомість, 6% респондентів вважає, що створювати суспільне ТБ не потрібно, адже каналів і так достатньо. У цьому контексті акцентують також на таких проблемах як: труднощі реалізації незалежності на практиці, платна основа каналу та цілковита ідейна недоцільність створення проекту.  

Джерело: Фонд Общественное Мнение

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ntv
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду