У Europe’s Biggest Dance Show братиме участь радіо «Промінь»

У Europe’s Biggest Dance Show братиме участь радіо «Промінь»

12:25,
11 Вересня 2024
414

У Europe’s Biggest Dance Show братиме участь радіо «Промінь»

12:25,
11 Вересня 2024
414
У Europe’s Biggest Dance Show братиме участь радіо «Промінь»
У Europe’s Biggest Dance Show братиме участь радіо «Промінь»
У третій раз поспіль українська радіостанція доєднується до найбільшого європейського шоу танцювальної музики.

20 вересня о 20:30 (з 18:30 за британським часом) розпочнеться трансляція Europe’s Biggest Dance Show на радіо «Промінь». Слухачі матимуть змогу почути музику найпопулярніших європейських діджеїв, відомих британських виконавчів, а також створений спеціально для цієї щорічної великої події мікс українських пісень на BBC Radio 1 і BBC Sounds. Загалом десять радіостанцій з дев’яти країн зберуться разом у цей вечір, щоб продемонструвати слухачам найкращу танцювальну музику. 

Про це повідомляє корпоративний сайт Суспільного.

Починаючи з 2022 року радіо «Промінь» бере участь у європейському танцювальному марафоні Europe’s Biggest Dance Show з власним українським музичним сетом, його ведучим цьогоріч, як і минулого року, стане Денис Денисенко.

Він зазначає, що для нього це подія сповнює натхнення, «адже ніщо так не драйвує, не сповнює й не окриляє на рік уперед, як декілька годин неймовірних бітів і вайбу, який створюється кількагодинним музичним марафоном, ланцюжком країн з Великої Британії до України; зрештою, завдячуючи неймовірно професійній команді радіо «Промінь», яка формує треклисти, можна відчути силу української клубної музики!»

Денис Денисенко також зазначає, що участь України у Europe’s Biggest Dance Show за своїм значенням не поступається «Євробаченню», тому що представленість країни у європейському музичному просторі клубної музики - це важливо для культурної дипломатії.

30-хвилинний мікс української музики, який звучатиме фінальним на Europe’s Biggest Dance Show, підготував музичний редактор радіо «Промінь» DJ LeoLevsky — Олег Головаха.

Залучені країни та мовники (у порядку трансляції):

  • Великобританія, BBC Radio 1
  • Швеція, Sveriges Radio P3
  • Фінляндія, YleX
  • Німеччина, 1LIVE
  • Німеччина, Fritz
  • Естонія, ERR Radio 2
  • Норвегія, NRK mP3
  • Бельгія, Studio Brussel
  • Австрія, радіо FM4
  • Ірландія, RTÉ 2FM
  • Україна, радіо «Промінь»

 За словами креативної продюсерки радіо «Промінь» Вікторії Польченко пригадує, що у 2022 році, коли Україна вперше взяла участь у європейському танцювальному марафоні, це було непростим завданням для команди радіостанції.

 «Думка про те, що ми можемо донести звучання української музики всій Європі, додавала сили й витривалості кожному з нас. Найголовніше — це наші слухачі, і, звісно, якість звуку має бути стабільно високою. А ще мені дуже хочеться, щоб європейська аудиторія не забувала про Україну та її музикантів. Україна має бути в Європі. Поки що — звуками та музикою», — розповіла Вікторія Польченко.

Нагадаємо, у 2022 році радіо «Промінь» вперше долучилося до участі в Europe's Biggest Dance Show та скористалося шансом представити Європі українську танцювальну музику і показати, чим живе Україна, попри те, що в Києві були блекаути й команді довелося працювати в складних умовах. Минулого року 22 вересня радіо «Промінь» разом з європейськими радіостанціями транслювало найбільше щорічне європейське шоу танцювальної музики.

Фото: Суспільне

 

 

Коли «Детектор медіа» тільки розпочинав роботу, найпопулярніші українські медіа ще дослухалися до темників. Але завдяки спільній боротьбі журналістів та суспільства це змінилося. Найпоказовіше: Україна пройшла шлях від державного телебачення до Суспільного.

Тепер наша команда прагне розширювати аудиторію та впливовість Суспільного мовлення заради ідей та ідеалів, які воно продовжує ілюструвати.

Запрошуємо приєднатися до нас у цьому завданні, ставши частиною Спільноти «Детектора медіа».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду